Beneficiile sucului de legume

458

suc3Sucurile de legume sunt o sursă de sănătate deoarece constituie o hrană crudă. O dietă formată din crudităţi e necesară în fiecare zi, iar sucul obţinut din legume reprezintă cantitatea de vitamine şi minerale de care organismul nostru are nevoie.

Betacarotenul care se găseşte în morcov dă o culoare plăcută pielii şi reprezintă un antioxidant care menţine celulele tinere. Pentru un plus de tinereţe combinarea morcovilor cu roşiile care conţin licopen şi cu lămâia favorizează producţia de colagen şi face din acest cocktail un „pahar plin de tinereţe”.

Se va consuma un pahar înainte de prânz şi de cină, timp de două săptămâni, de 2-3 ori pe an. Te vei simţi mai bine încă din prima săptămână de cură. Acest suc oferă un plus de energie dacă bei un pahar şi după – amiaza pe post de gustare.

Pentru detoxifiere

Roşii, sfeclă, ţelină, castravete

Sucurile de roşii şi ţelină purifică organismul şi stimulează ficatul. Ţelina îmbunătăţeşte tranzitul, iar castravetele este un bun drenant. Verdeţurile (pătrunjel, coriandru, ceapa verde) cresc efectul energizant al sucului.

Se bea câte un pahar înainte de masă timp de 1-2 săptămâni. Această cură este benefică pentru înlăturarea toxinelor acumulate în organism datorită stresului, a poluării. Pentru o detoxifiere amănunţită, se vor consuma 7-8 pahare cu apă zilnic.

Pentru energie

sfeclă roşie, varză/ broccoli, morcovi, roşii, ardei gras

Este un complex de vitamine: vitamina C, antioxidantă, şi complexul B care conferă energie şi luptă împotriva stresului. De altfel, frunzele de varză au un conţinut crescut de fibre, vitamina C, calciu şi fier. Sfecla roşie şi morcovii conţin folaţi (vitamina B9) care alungă oboseala. Ardeiul gras conţine siliciu, care este important pentru menţinerea sănătăţii unghiilor, părului şi glandelor sebacee, fiind foarte bun şi în cazuri de colici intestinale şi crampe.

Înainte de mesele principale se vor consuma 1, 2 pahare. Cura se va ţine două, trei săptămâni.

De asemenea se va consuma câte un pahar cu acest suc înaintea meselor cu carne, peşte şi cereale. Persoanele care nu au circulaţia periferică bună, pot pune în paharul cu acest suc şi puţin ghimbir sau ardei iute.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here