Beneficiile somnului de frumuseţe

447

doarmeAvantajele somnului de frumuseţe sunt energia, aspectul plăcut al pielii şi menţinerea greutăţii. Pielea formează celule noi mult mai rapid în timpul somnului decât ziua, de aici şi formula de “somn de frumuseţe”.

Multe studii au demonstrat că oamenii care nu dorm suficient au un nivel redus al hormonului de care pielea are nevoie pentru a remedia daunele provocate de mediul ambiant şi pentru a forma noi celule. Când formarea de celule rămâne în urmă apar şi ridurile şi pielea pare lipsită de fermitate.

Nevoia de somn variază de la om la om dar media este între 7 şi 9 ore. Atunci când apelezi la somnul de frumuseţe încearcă să nu faci riduri din cauza patului şi încearcă să dormi stând pe spate. Stând pe o parte sau pe burtă striveşti faţa de pernă şi când te trezeşti apari cu tot felul de cute groaznice ale pielii feţei tale.

La persoanele tinere astfel de pliuri de pe pielea feţei se netezesc destul de repede. Dar, pe măsură ce îmbătrânim colagenul şi elastina aflate în piele sunt mai puţin rezistente şi ca urmare aceste cute vor brăzda faţa mai multe ore sau chiar permanent.

Sfaturi pentru somnul de frumuseţe

Unul din sfaturile bune pentru un ten bun şi un organism plin de sănătate este un somn suficient. Pentru a-ţi păstra frumuseţea, încearcă, dacă timpul îţi permite, să-ţi faci un program de somn regulat.

DA

– Include câteva ore pentru dormit pentru frumuseţea ta.

– Încearcă să te relaxezi sau meditează înainte de culcare, deoarece acest procedeu va fi un bun calmant pentru minte.

– Înainte de a adormi bea un pahar de lapte călduţ îndulcit cu miere.

– Menţine o temperatură constantă şi confortantă în dormitor.

– Lecturează o carte.

NU

– Înainte de culcare nu apela la exerciţiile fizice.

-După masă nu încerca să adormi imediat.

– Înainte de a adormi nu bea stimulente, de exemplu cafea deoarece afectează frumuseţea ta.

– Televizorul nu trebuie să stea în dormitor.

– Nu încerca să dormi forţat, deoarece acest lucru te va face să rămâi în mod cert treaz!

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here