Beneficiile sării marine

898

sarea marinaSarea marină are o reputaţie bună încă din timpuri străvechi pentru calităţile sale curative şi de înfrumuseţare. Conţine multe minerale necesare organismului şi pielii noastre, pentru a rămâne tinere şi sănătoase iar medicii spun că e foarte bună în tratamente ale pielii cum ar fi acneea, psoriazisul sau eczemele.

La ce e bună sarea marină

Exfolierea pielii nu este singura soluţie pentru o piele frumoasă şi sănătoasă. Sarea marină are numeroase minerale care fac bine pielii şi care datorită ingredientelor conţinute îi păstrează sarea marina 2frumuseţea şi tinereţea. Exfolierea cu sare marină pe lângă faptul că îndepărtează celulele moarte, elimină şi impurităţile, bacteriile, hrăneşte pielea, oferă un aspect plăcut şi activează circulaţia sângelui. Un amestec eficient pentru întreg corpul, chiar şi pentru ten este următorul: 3 linguri de sare marină grunjoasă, o lingură de ulei de măsline şi eventual câteva picături de ulei esenţial de trandafir, se amestecă toate şi se masează toată suprafaţa corpului. Îl poţi folosi cu succes şi pentru ten, dar numai dacă acesta nu este sensibil sau acneic.

Tratament anti-îmbătrânire

Chiar şi frumoasa Cleopatra, se spune în anumite scrieri, folosea băile cu sare din Marea Moartă şi de fapt acest procedeu făcea parte din „arsenalul” său de înfrumuseţare şi întreţinere. De aici poate fi trasă concluzia că sarea marină are calităţi de întinerire şi regenerare a pielii. Chiar dacă sunt multe produse cosmetice care au ca ingredient principal sarea de mare, poţi să-ţi prepari singură aceste măşti, chiar la tine acasă. În fiecare săptămână pune la baie sare grunjoasă marină şi stai în apa caldă cel puţin un sfert de oră, iar apoi limpezeşte-te bine cu apă. Astfel pielea ta va arăta mai bine chiar şi după primul tratament.

Tratament anti-acnee şi ten gras

Dacă eşti o persoană care ai tenul gras şi prezinţi acnee, sarea marină ar putea fi soluţia. Două linguriţe de sare marină se amestecă cu apă şi astfel vei avea pielea mult mai curată. Masca se va lăsa să acţioneze 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă caldă. Sarea marină curăţă foarte bine toate impurităţile, bacteriile şi usucă pielea. Şi mai mult decât atât are minerale care fac foarte bine pielii. Ar fi bine dacă ai încerca acest tratament odată la două zile, pe parcursul a două săptămâni pentru rezultate maxime.

Tratament pentru a îndepărta mătreaţa

Pentru îndepărtarea mătreţii, se pun câteva linguri de sare marină în apă şi se toarnă pe părul uscat. Masează scalpul pentru a intra mai bine sarea în piele, lasă să acţioneze, şamponează şi limpezeşte bine părul. Acest tratament va îndepărta mătreaţa, dar nu îi va mai da voie să se îngraşe la fel de repede şi va crea un aspect sănătos.

Tratament împotriva psoriazisului

Petele care apar datorită psoriazisului pot fi îndepărtate într-un anumit fel folosind băile cu sare marină. De două ori pe săptămână pune în cada cu apă până la jumătate şi o cană cu sare marină. Pentru rezultate bune foloseşte acest tratament timp de două luni.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here