Beneficiile propolisului

773

propolisPropolisul s-a dovedit încă cu mult timp în urmă a fi un remediu natural foarte bun. Acesta activează procesul de producere de anticorpi, care au rolul de a da rezistenţă organismului la boli.

De asemenea, propolisul fortifică şi activează sistemul imunitar, şi are rolul de a elimina în organism substanţe care apără celulele ca să nu se deterioreze.

Propolisul, este cunoscut şi pentru creşterea performanţelor sexuale, fizice şi intelectuale.

Iată în continuare câteva din beneficiile pe care le aduce propolisul organismului.

Bun pentru fertilitate

Un studiu realizat recent a dezvăluit faptul că propolisul este un remediu pentru femeile care se confruntă cu probleme de fertilitate.

Cercetarea a relevat faptul că femeile care au consumat zilnic extract de propolis, au avut şanse mult mai mari de a rămâne însărcinate şi de a duce sarcina până la capăt fără probleme.

Combate cancerul

Conform Institutului de Cercetare a Cancerului se pare că o serie de acizi conţinuţi de propolis, au un rol benefic în prevenirea cancerului de colon. Studiul realizat pe anumite persoane a demonstrat că la acele persoane care au primit propolis, celulele pre-canceroase nu s-au dezvoltat, în comparaţie cu cele care nu au primit tratamentul cu propolis.

De asemenea, conform unui alt studiu, s-a demonstrat faptul că propolisul luptă împotriva cancerului de ovare.

Înlătură afecţiunile intestinale

Propolisul este indicat persoanelor care se confruntă cu boala Crohn sau ulcer. Conform specialiştilor, persoanele cu astfel de afecţiuni care au urmat un tratament cu propolis s-au simţit mult mai bine.

Dezinfectant pentru dantură

Anumiţi stomatologi recomandă apa de gură cu extract de propolis, în special după operaţiile chirurgicale, deoarece propolisul face ca rănile să se cicatrizeze mai repede şi are şi rol antibacterian.

Pentru avea o dantură sănătoasă, se recomandă ca după fiecare periaj, să se clătească gura cu puţină apă caldă în care s-au diluat câteva picături de propolis.

Dacă ai abcese dentare, pune 3 – 4 picături de tinctură de propolis pe un disc de vată şi masează gingia cu probleme, de 3 ori pe zi, până când inflamaţia se retrage.

Efectul antibioticelor va fi mai bun

Conform unui om de ştiinţă australian El Ghisalberti, s-a ajuns la concluzia că extractul de propolis măreşte eficienţa penicilinei şi a altor antibiotice.

Deci, în momentul în care urmezi un tratament cu antibiotice, poţi lua şi câteva pastile cu extract de propolis.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here