Beneficiile migdalelor dulci

484

migdale1Au un gust bun, dar le consumăm destul de rar. Suntem încântaţi de gustul lor deosebit, dar le includem în alimentaţia noastră doar ocazional. Însă nu trebuie uitat rolul benefic pe care îl au migdalele asupra stării de sănătate a organismului.

Migdalele sunt de două feluri, dulci şi amare

Migdalele amare se folosesc în industria farmaceutică şi pentru fabricarea esenţei de migdale (ele nu se găsesc sub formă de sâmburi pentru consum, fiind puţin toxice).

Migdalele dulci sunt cele care sunt indicate consumului, ele fiind şi foarte sănătoase. Dar nu trebuie exagerat cu consumul lor, deoarece conţin foarte multe calorii, dar şi potasiu (datorită concentraţiei de potasiu, consumul de migdale dulci nu trebuie să depăşească 300 de grame pe zi).

Aceste fructe sunt folosite cu mult timp în urmă, datorită beneficiilor şi gustului deosebit, au o structură complexă ceea ce le face să fie un panaceu universal (reputaţie câştigată, în rândul plantelor doar de cătină şi de sucul de aloe vera).

Pentru a beneficia de calităţile lor se recomandă consumul migdalelor dulci crude (neprăjite).

Ar trebui să consumăm migdalele pe durata întregului an, dar au o frecvenţă mai mare iarna. Ce efecte are consumul de migdale?

– scăderea colesterolului, prin conţinutul bogat de grăsimi bune cât şi prin prezenţa vitaminei E;

– migdalele reduc tensiunea arterială, datorită concentraţiei în proporţie destul de mare a potasiului şi magneziului;

– migdalele fortifică inima, datorită combinaţiei de potasiu şi magneziu. Prin consumul frecvent de migdale se previne infartul;

– dau o starea de bine, cresc rezistenţa la stres şi la efort intelectual, datorită grăsimilor conţinute, a concentraţiei mari de potasiu, magneziu, fier şi calciu cât şi datorită vitaminelor din complexul B, în cantităţi mai mici decât celelalte;

– prin uleiurile pe care le conţin sunt ca o barieră de protecţie pentru stomac;

– migdalele scad apetitul la dulciuri, previn diabetul;

– sunt considerate un remineralizant general;

– în această perioadă sunt de un real avantaj organismului deoarece îl ajută să reziste mai uşor frigului, furnizând energie creierului dar şi organismului în general.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here