Beneficiile fructelor de vară târzie

515

fructeOk, am căzut de acord să nu spunem la nimeni că a sosit toamna; aşa e mai bine şi avem senzaţia că vacanţa numai ce a trecut. Aşa că nici fructelor de început de toamnă n-o să le spunem aşa, ci o să le considerăm fructe de vară târzie.

Indiferent cum vrem noi să le spunem, ele sunt la fel de bune pentru organism, fiind pline de vitamine şi minerale. Mai mult, enzimele care se găsesc în acestea au un rol important în digestie.

Murele

Primele pe listă sunt murele, cu un conţinut bogat în vitaminele A, C şi complexul B, mai conţin, de asemenea, calciu, fosfor, fier, potasiu şi magneziu. Totodată sunt o sursă excelentă de fibre. Sunt indicate pentru colon, dar aduc şi o cantitate însemnată de energie organismului, datorită zaharurilor naturale pe care le conţin. Purifică sângele, au un efect alcalin şi fortifică organismul.

Coacăzele

Coacăzele au în compoziţie o cantitate însemnată de vitamina A, C, şi complexul B, precum şi mangan, conţinând, de asemenea, calciu, potasiu, silicon, fosfor şi fier. Conţin numeroase fibre şi au rol antiseptic şi purificator sangvin. Sunt bune pentru piele, menţin sănătatea ficatului şi sunt recomandate în caz de hipoglicemie.

Pepenele galben

Conţine Vitaminele A şi C, fiind bogat şi în potasiu. Pepenele conţine foarte multă apă şi de aceea, detoxifică organismul, fiind indicat în bolile de rinichi sau de vezică.

Strugurii

Sunt buni pentru sistemul nervos datorită conţinutului de vitamine A şi C, fosfor, calciu, dar şi complexul vitaminelor B. Curăţă sângele, sunt o sursă excelentă de energie şi detoxifică organismul.

Stimulează activitatea ficatului şi sunt indicaţi în constipaţie, edem, reduc febra şi chiar previn cancerul. Sucul de struguri este bun în recuperarea după o boală.

Piersicile

Sunt o sursă de vitamine A, C şi complexul B, ele conţin proteine, calciu, fier, fosfor, potasiu şi fibră. Sunt recomandate în anemie, astm, bronşită, cancer, constipaţie, boli ale inimii şi ale pielii.

Piersicile sunt indicate în dieta vârstnicilor, datorită proprietăţilor acestora.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here