Beneficiile florilor de gălbenele

581

s6303007-micaGălbenelele sunt plante foarte utilizate pentru diverse tratamente. Specialiştii nutriţionişti le recomandă cu toată încrederea chiar şi în cazuri mai speciale, datorită proprietăţilor importante pe care le deţin. Fiind plante care se cultivă relativ uşor şi nu necesită vreun anumit tip de sol, ele se găsesc şi în magazine sau plafare, iar costurile nu sunt deloc mari. De altfel, se găsesc diferite produse, în special ceaiuri, creme, unguente, săpunuri, şampoane, etc. pe bază de gălbenele.

Iată ce putem trata cu aceste plante miraculoase:

Răni şi iritaţii

Se cunosc proprietăţile cicatrizante ale gălbenelelor şi de aceea sunt folosite pentru tratarea diferitelor răni. Pentru aceasta se va aplica pe piele atât ceai concentrat, cât şi cremă de galbenele şi vei constata că ţesuturile se vor reface numai după câteva aplicări. Produsele pe bază de gălbenele s-au dovedit de cele mai multe ori mai eficiente decât anumite antibiotice

Acnee şi coşuri

Pentru acnee poţi aplica cu încredere cremele cu extract de gălbenele. Pe zonele afectate poţi aplica zilnic, în decurs de o săptămână, comprese cu ceai de gălbenele, după care poţi unge zona cu cremă de gălbenele şi vei fi mulţumit de rezultate.

Totuşi pentru tenul gras nu este recomandat unguentul pe bază de gălbenele datorită compoziţiei grase pe care o conţine. Este indicat a se aplica strict pe zonele cu acnee, direct pe coşuri.

Înţepături de insecte

Crema de galbenele grăbeşte vindecarea înţepăturilor de insecte, chiar şi a celor de albină. Trebuie doar să masezi cu unguent câteva minute zona înţepată, iar înţepătura va fi mai puţin vizibilă şi vei scăpa şi de mâncărimi.

Durerile urechilor

Dacă te dor urechile sau ai otită, se poate picura puţin ulei de gălbenele în ureche. Senzaţia este puţin neplăcută până te obişnuieşti, dar reduce durerile. S-a dovedit că acest tratament este mai bun decât antibioticele.

Gingivita

Foloseşte ceai de gălbenele dacă te confrunţi cu probleme de gingivită, paradontoză sau alte afecţiuni ale cavităţii bucale. Se va clăti gura dimineaţa şi seara cu ceai de galbenele concentrat. Simptomele se vor ameliora, iar dacă se va ţine şi o igienă orală corespunzătoare, aceste probleme pot chiar să dispară.

Candidoza

Gălbenele s-au dovedit foarte eficiente pentru această afecţiune. Pe lângă tratamentul dat de medicul ginecolog, în urma rezultatelor analizelor, poţi face spălături locale (nu vaginale), de două ori pe zi, cu ceai concentrat de gălbenele. Astfel vor dispărea mâncărimile sau usturimile.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here