Beneficiile dovleacului

483

dovleac1Dovleacul este un aliment foarte bun, în special acum toamna, deoarece aduce numeroase avantaje organismului. Ceea ce se cunoaşte mai puţin despre dovleac este faptul că acesta conţine 90% apă, sunt fructe şi nu legume, iar florile de dovleac sunt comestibile.

Pe vremuri, dovleacul era folosit pentru înlăturarea pistruilor şi pentru a trata muşcăturile de şarpe. Acum se întrebuinţează în măşti cosmetice hidratante pentru ten.

Seminţele de dovleac sunt bune şi pentru sistemul digestiv. Se pot mânca prăjite sau pot fi adăugate la reţete ca pesto de seminţe de dovleac.

Dovlecii au în compoziţia lor şi mulţi antioxidanţi, ca beta-carotenul. El poate împiedica apariţia anumitor forme de cancer şi poate apăra împotriva bolilor cardiace. Ei conţin fibre, potasiu şi magneziu ce menţin buna funcţionare a organismului.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here