Beneficiile consumului de drojdie de bere

1005
drojdiaFiecare a auzit de drojdia de bere, dar probabil că ştiţi foarte puţine lucruri referitoare la beneficiile oferite de aceasta. Cunoscută din vechime, mai ales în panificaţie, drojdia de bere este şi un deosebit remediu pentru multe afecţiuni. Consumul frecvent de drojdie ajută organismul să rămână tânăr şi în formă, pentru că substanţele pe care le conţine atacă toxinele din sânge.

Vă oferim, în continuare, mai multe informaţii despre acest neaşteptat leac natural.

Drojdia de bere conţine proteine (majoritatea aminoacizilor esenţiali), toate vitaminele din complexul B, vitamina D, H, E (biotina), enzime, săruri minerale cu conţinut mare de potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor (12%), lipide (5-10%), glucide şi anumite oligoelemente indispensabile vieţii (seleniu, crom). Conform ultimelor cercetări, drojdia de bere are în alcătuire 16 aminoacizi, 14 minerale şi 17 vitamine.
Detaliem câteva dintre acţiunile terapeutice ale vitaminelor din complexul B:
B1-eficientă în combaterea tulburărilor digestive, a celor cardiace, în tratarea depresiilor, a nevralgiilor şi a oboselii.
B2-utilă în combaterea eczemelor, a îmbătrânirii pielii
B3-implicată în procese ce ţin de echilibrarea sistemului nervos
B5-stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, măreste rezistenţa la infecţii
B7-neutralizează colesterolul, fiind deci indicată în obezitate; previne căderea părului
B8-utilă pentru reglarea metabolismului proteinelor şi grăsimilor
B9-are efect antianemic, ajută la menţinerea echilibrului hormonal
B12-acţionează asupra sistemului nervos, mărind puterea de concentrare,ameliorând cefaleele; contribuie la menţinerea echilibrului hormonal
B15-ameliorează oxigenarea tisulară, este un remediu minune împotriva îmbătrânirii, ajută la dezintoxicarea ficatului
Cura internă este indicată în cazul anemiei, avitaminozei, rahitismului, demineralizării, tulburărilor de creştere, intoxicaţiilor, tulburărilor sistemului nervos, afecţiunilor hepato-biliare, afecţiunilor cardio-vasculare, bolilor digestive, diabetului zaharat, obezităţii, hiperglicemiei, hipercolesterolemiei etc.
Cura externă este recomandată pentru afecţiuni ale mucoaselor (stomatite, afte bucale, ulceraţii genitale, anale etc.) şi pentru boli de piele (seboree, acnee, alopecie, psoriazis etc.).
Drojdia proaspătă se consumă cu miere: la o linguriţă de drojdie se adaugă două linguriţe de miere de albine, frecându-se amestecul până când se obţine o pastă omogenă. Doza zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara.
Drojdia uscată se dizolvă, de exemplu, în jumătate de litru de suc de morcovi (extras acasă cu storcătorul electric). Se folosesc două linguriţe de praf de drojdie uscată, se amestecă bine cu sucul şi se păstrează la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, în 3 reprize.
Iată schema de tratament în cazul unor afecţiuni cunoscute.
Acnee – se face tratamentul intern descris mai sus. În plus, se mai aplică măşti obţinute din: 2 linguriţe de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de miere lichidă. Amestecul se omogenizează şi apoi se întinde pe ten, unde se lasă vreme de 30 de minute, după care se spală cu apă călduţă.
Anemie, tulburări de asimilare a mineralelor (în special a calciului şi a magneziului) – se face o cură de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu foarte bogat în minerale si vitamine, care în plus şi ajută la metabolizarea corectă a acestora. S-a demonstrat faptul că administrarea de drojdie de bere stimulează producerea de către organism a elementelor figurate ale sângelui, ceea ce deschide noi perspective în tratarea tulburărilor de coagulare, precum şi a altor boli ale sângelui.
Boli cardiovasculare cronice – drojdia de bere reglează nivelul colesterolului în sânge, aduce la valorile normale tensiunea şi favorizează funcţionarea miocardului.
Hepatita virală A, B şi C – doctorul german A. Schrauzer a studiat vreme îndelungată modul în care organismul uman se apără în faţa infecţiilor cu virusuri hepatice. El a observat că rezistenţa organismului în confruntarea cu acestea creşte semnificativ când se administrează drojdie de bere. Responsabili pentru aceasta imunitate sporită par să fie unii compuşi pe bază de seleniu, care ajută activitatea celulelor sistemului imunitar.
Paralizie, Parkinson, Alzheimer – se face în fiecare lună o cură de câte două săptămâni, în care se consumă zilnic 3-4 linguriţe de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternică acţiune reîntineritoare, cu efecte tonice asupra întregului sistem nervos. Acelaşi tratament este valabil şi în depresie, precum şi în tulburările psihice generate de stres.
Psoriazis, sclerodermie, afecţiuni dermatologice – se fac cure de o lună cu drojdie de bere (4 linguriţe pe zi), cu o săptămână de pauză. Complexul de vitamina B, precum şi anti-oxidanţii conţinuţi de drojdie susţin îmbunătăţirea metabolismului celular la nivelul pielii.
Răceli şi boli infecţioase, deficienţe imunitare – se administrează vreme de 3 săptămâni câte trei linguriţe de drojdie proaspătă pe zi. Seleniul, ca şi vitaminele conţinute de acest produs natural, măresc mult rezistenţa organismului la orice gen de infecţie.
Supraponderalitate, obezitate – unele studii arată că tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, reluate de mai multe ori, ajută la scăderea în greutate. Această remarcabilă proprietate terapeutică pare să se datoreze cromului conţinut din belşug în drojdia de bere. Nu uitaţi însă că factorul hotărâtor este, totuşi, dorinţa şi voinţa de a slăbi…
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here