Beneficiile cărnii de miel

545

carne de mielMielul este privit mai mult ca bază a unor preparate culinare gustoase cu efect terapeutic. Carnea de miel are capacitatea de a sprijini activitatea splinei şi a rinichilor, alungă starea generală de slăbiciune, este bună contra durerilor abdominale, şi îi sprijină pe subponderali să ajungă la o greutate normală.

Dar carnea de miel sau de berbec deţine o proprietate de-a dreptul impresionantă, şi anume aceea de a creşte capacitatea sexuală a bărbaţilor şi de a combate sterilitatea femeilor. În afară de faptul că reprezintă un deliciu, preparatul poate elimina disconfortul gastric la bărbaţi dar şi la femei.

Sfaturi terapeutice:

– Persoanelor cu greutate sub limita normală, cu un organism slăbit – cauzele fiind multiple: o boală care durează de ceva vreme, subnutriţie etc. – li se recomandă să adauge în alimentaţia lor carnea de berbec, dar va trebui să consume cantităţi mici la fiecare masă.

De asemenea, prin conţinutul mare de grăsime, carnea de berbec nu este indicată persoanelor cu un nivel mare de colesterol în sânge. Pe de altă parte şi persoanele care se confruntă destul de des cu senzaţii de căldură, sete continuă, care preferă băuturile reci şi au o înfăţişare mai roşiatică a feţei, sau limba mai roşie, fără a avea acea substanţă albicioasă firească, nu trebuie să mănânce carne de miel sau berbec.

Calităţile cărnii de miel – sunt cunoscute prin faptul că hrana mieilor până la înţărcare, este laptele oii. Acest lapte este un bun hidratant al organismului, îndepărtând starea de oboseală, vindecând diabetul şi voma acidă.

Ficatul de oaie fiind puţin amar, dar în acelaşi timp şi dulce şi având o energie răcoroasă, este un bun tonic hepatic şi constituie o sursă de îmbunătăţire a vederii, de vindecare a glaucomului şi a nictolapiei (orbul găinii).

Rinichii de oaie fac bine rinichilor noştri, şi au rol în creşterea semnificativă a capacităţii sexuale.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here