Beizadele portocalii, la Bucureşti – Fata lu’ tata, funcţionar în ministerul lui Udrea

784

Ministerul-TurismuluiNu numai preşedintele ţării, Traian Băsescu are o slăbiciune pentru fiica sa, ci şi Ionel Manţog, pedelistul gorjean, care dovedeşte că suferă de aceeaşi ,,boală”.

Şi asta deoarece s-a descoperit recent că Manţog şi-a ,,aranjat” fiica la Bucureşti, şi nu pe un post oarecare ci pe unul de funcţionar, în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Coincidenţă sau nu, angajarea fiicei lui Manţog s-a făcut cam în aceeaşi perioadă în care politicianul era secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei. Să nu uităm nici relaţia politică pe care Mantog o are cu şefa fiicei sale, Elena Udrea.

Promovarea odraslelor de politicieni în funcţii publice importante nu mai este de mult o noutate, numeroşi reprezentanţi ai acestei categorii dându-se, în ultimii ani peste cap, ca să îşi pună la loc ferit şi bănos copiii învăţaţi cu luxul. După cazul Eba, care a făcut furori, dovedind încă o dată că şeful statului este înainte de toate tată şi apoi preşedinte de ţară, se dovedeşte că şi pedelistul Ionel Manţog are slăbiciuni atunci când vine vorba de odrasla sa. Dorind să o ţină cât mai departe de Gorj, şi de provincie totodată, Manţog, au depistat jurnaliştii de la Radio Omega, şi-a ,,plasat” fiica în capitală la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Fiica pedelistului neagă însă că i-ar fi fost facilitat accesul spre acest post, susţinând pentru Radio Omega că lucrează în instituţie de cinci ani, ea ocupând, în prezent, funcţia de consilier evaluare examinare la Direcţia Cooperare Teritorială Internaţională din cadrul ministerului.
Bugetar cu BMW
ionel-mantogChiar dacă are un salariu de bugetar, normal redus şi fără sporuri din cauza crizei, fiica lui Manţog, Ioana are posibilitatea să îşi întreţină însă maşina de lux, un BMW fabricat în 2006, să îşi achite creditul în valoare de 29.000 de euro şi să şi pună bani la ciorap. Trebuie menţionat că Ioana Manţog este fidelă mărcii de maşină preferată de tatăl său, BMW, Ionel Manţog având şi el o maşină similară. Cu cea cu număr de Mehedinţi a făcut, de altfel, şi cunoscutul accident de la Câlnic, a cărui anchetă se află pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Odrasla pedelistului are astfel, potrivit declaraţiei sale de avere, un apartament dar şi depozite bancare în valoare de 2 miliarde de lei vechi. Ioana Cristina Manţog a refuzat să discute despre acest aspect atunci când a fost contactată telefonic de jurnaliştii de la Radio Omega. ,,Toate datele publice se află pe site-ul ministerului, puteţi să vă uitaţi acolo. (..)Dacă aveţi nevoie de informaţii publice, puteţi să contactaţi Departamentul de Presă al ministerului..”, a completat Ioana Manţog, pentru Radio Omega.
Fiica de magistrat şi politician, funcţionarul public Ioana Cristina Manţog a fost cea care a avut grijă de tatăl ei atunci când acesta, după accidentul de la Câlnic, a fost internat în Spitalul Militar din Bucureşti.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here