Bechtel l-a înlocuit pe directorul proiectului Autostrăzii Transilvania

468
autostrada-transilvaniaCompania americană Bechtel, constructorul autostrăzii Braşov-Borş (Transilvania), l-a numit pe Mike Swinford în funcţia de director de proiect, în locul lui Mike Mix, care o ocupat postul până în prezent.

Anterior numirii, Mike Swinford a fost director de proiect pentru autostrada din Albania construită de Bechtel şi compania turcă Enka. „Schimbarea oficială a conducerii proiectului Autostrada Transilvania va avea loc în data de 2 decembrie 2009, dar Mike Swinford se află deja în ţară pentru a se familiariza cu operaţiunile din România”, se arată într-un comunicat al Bechtel.
Mike Mix, venit în România de la începutul operaţiunilor, va pleca la sediul central al diviziei de construcţii civile a Bechtel din Londra, unde se va ocupa de dezvoltarea de noi afaceri în domeniul infrastructurii.
Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov – Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an. Potrivit unui protocol încheiat în februarie între Ministerul Transporturilor şi Bechtel, compania americană s-a angajat să finalizeze în acest an 42 de kilometri din tronsonul Câmpia Turzii – Gilău şi viaductul de pe tronsonul Suplacu de Barcău – Borş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here