BEC: Cine va vota cu urna mobilă

1896

Alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secției de votare din cauză de boală sau invaliditate, cei care se află internați în spital sau execută o pedeapsă privativă de libertate pot depune cereri pentru a vota în 6 decembrie la alegerile parlamentare, cu urna specială, în anumite condiții.
Potrivit Biroului Electoral Central, cererile vor fi depuse la secția de votare cea mai apropiată de imobilul unde se solicită deplasarea echipei, cel mai târziu în preziua votării – 5 decembrie, între orele 18.00-20.00.
Cererea poate fi depusă prin intermediul oricărei persoane, trebuie să fie datată și semnată olograf de către alegătorul care solicită urna specială și aceasta trebuie să fie însoțită de copii ale oricărui act din care rezultă boala, starea de sănătate ori de invaliditate.
Din conținutul înscrisurilor primite trebuie să se poată stabili lipsa posibilității alegătorului de a se autodeplasa la sediul secției de votare, nefiind necesar ca acestea să cuprindă în mod expres sintagma „persoană netransportabilă”.
Președintele biroului electoral al secției de votare analizează cererile, iar în cazul în care acestea îndeplinesc condițiile, asigură înscrierea datelor de identificare ale persoanelor netransportabile în extrasul din listele electorale, pe care îl va semna și parafa cu ștampila de control a secției de votare.
Biroul electoral al secției de votare stabilește, prin decizie, o echipă formată din cel puțin doi membri ai biroului electoral al secției de votare care se va deplasa cu urna specială la locurile unde se află alegătorii înscriși în extrasul din listele electorale, sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne.
Președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare vor dispune măsurile necesare, astfel încât la ora 21.00 din data de 6 decembrie 2020, urna specială să se afle în localul de vot.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here