Bebe-Viorel Ionică: „Echipa PSD Gorj este una echilibrată care își va face treaba optim la parlamentare”!

567

Intrat în cursa alegerilor parlamentare pentru un post de deputat, fostul secretar de stat Bebe-Viorel Ionică a făcut o analiză pertinentă a felului în care a perceput organizația PSD Gorj evenimentele din ultimele zile. În opinia lui Ionică, lucrurile vor intra, în curând, pe făgașul normal, chiar și independenții Ion Călinoiu și Ion Ciocea urmând să revină la matcă și alături de echipa câștigătoare a parlamentarelor din Gorj, PSD!

Reporter: Cum credeți că se vor tranșa lucrurile în PSD Gorj, după ruperea din rândul partidului a celor doi lideri importanți, Ion Călinoiu și Ion Ciocea?
Bebe-Viorel Ionică: În opinia mea, lucrurile sunt deja tranșate în PSD Gorj, pentru că, se știe foarte bine, listele organizației pentru alegerile parlamentare au fost depuse la timp la BEJ, au beneficiat de semnătura președintelui Liviu Dragnea și de acordul conducerii centrale a partidului. La acest capitol nu mai are ce să se tranșeze, organizația social-democrată din județ fiind obligată să accepte decizia centrului și, evident, candidații stabiliți de conducerea centrală. Discuțiile rămân însă deschise, deocamdată, vizavi de cei doi candidați, plecați din partid pentru a candida din postura de independenți. Aici se mai poate discuta.

Rep.: Cu puțin timp în urmă s-a realizat un sondaj, la nivelul județului Gorj, în legătură cu potențialii candidați la parlamentare și cu scorul partidelor. PSD era creditat cu peste 40% în acest sondaj. După schimbarea survenită în listele organizației PSD Gorj, credeți că scorul va rămâne același la nivel județean?
BVI: Cred că da! Asta deoarece domnul primar Ciocea nu va putea deveni senator, targetul este foarte mare pentru dumnealui, iar timpul rămas până la scrutin, extrem de scurt. Cred cu tărie că PSD va câștiga alegerile la Gorj chiar dacă domnul Ion Călinoiu va rupe ceva voturi din rândul electoratului fidel PSD, el fiind cunoscut de acest electorat, dar, sunt convins că nici dumnealui nu va reuși să obțină cele peste 20.000 de voturi care să-i asigure locul de deputat de Gorj. Spun aceste lucruri, obiectiv și având la bază o analiză pertinentă, nu vreau să le reduc dânșilor speranțele, ci doar să le transmit că le va fi aproape imposibil să reușească în dezideratul lor, fără a avea în spate un partid de tipul PSD. Să nu uităm că dânșii vor concura cu partide care au liste complete, nu vorbesc doar de PSD, ci și de PNL, ALDE, PMP, chiar UDMR. Este greu ca independent să obții un număr atât de mare de voturi, să poți să speri să ajungi, după 11 decembrie, deputat ori senator de Gorj.

Rep.: Primarii PSD Gorj, care și-au arătat disponibilitatea de a-i susține pe cei doi independenți, credeți că îi vor ajuta în continuare, asta urmare a mesajelor deloc încurajatoare venite dinspre Liviu Dragnea și dinspre secretarul PSD?
BVI: Eu sunt convins că tot activul de partid al PSD Gorj își va face treaba, asta alături de echipa de campanie, de proiectele candidaților și așa mai departe. Sunt convins, de asemenea, că, și primarii, chiar și cei care s-au declarat alături de domnii Călinoiu și Ciocea, nu vor uita că au misiunea de a susține PSD în această bătălie electorală. Este imposibil ca primarii să poată convinge electoratul din localitățile lor să susțină, în totalitate independenți, și nu partidul din care face parte edilul local. Primarii nu pot vota, de altfel, în locul cetățenilor, care sunt, zic eu, mulțumiți de fosta Guvernare Ponta, de exemplu, și astfel nu pot vota împotriva PSD. Apoi, din ce am sesizat eu, într-o bătălie importantă a voturilor, nu văd optim să îți faci campanie avându-l alături pe domnul Ciurel care a luat totuși niște măsuri antipopulare la CE Oltenia, măsuri care nu pot aduce voturi unui partid, darămite unui candidat independent. Dar, nu decid eu cum își face strategia domnul Călinoiu de exemplu.. Știu doar că, gorjenii nu pot taxa PSD, dacă pun în balanță faptul că acest partid și Guvernarea Ponta le-au reîntregit pensiile, le-a scăzut TVA-ul la alimente, iar oamenii analizează.. Să nu uităm ce s-a întâmplat la locale, în București, unde s-a votat masiv PSD, partidul având 6 primari în Capitală și primarul general. Asta pentru că și bucureștenii au votat în conformitate cu rezultatele Guvernării Ponta. Localele au arătat exact și care vor fi rezultatele la parlamentare. Adică PSD va fi pe primul loc și va face Guvernul.

Rep.: Care este plusul PSD Gorj la parlamentare în comparație cu echipele celorlaltor partide intrate în cursa electorală?
BVI: Echipa PSD este una performantă, avem oameni foarte buni în echipă, avem tineri, femei și persoane cu experiență de viață și personală. Echipa va fi bine percepută de electoratul din Gorj, deoarece avem oameni integrii în listă, persoane cu expertiză, care au demonstrat mai mult sau mai puțin că sunt acceptați de comunitate. Avem o echipă echilibrată în care fiecare își va face treaba optim. Cred că, în scurt timp, domnul Călinoiu, după momentul de supărare, își va reanaliza poziția și va reveni alături de echipa PSD. Același lucru îl va face, cred eu, și domnul primar Ciocea.

Rep.: Ce aduceți dumneavoastră în această echipă de candidați ai PSD Gorj?
BVI: Eu vin în echipa PSD Gorj pentru parlamentare cu experiența mea de aproape 35 de ani de muncă, cu responsabilitate, cu echilibru, cu dorința de a face și de a răspunde pe măsura capabilității pe care o am. Vin cu experiența celor patru ani petrecuți în Ministerul Comunicațiilor, cu dorința de a face treabă alături de colegii mei și cu speranța ca echipa mea din Gorj și cetățenii să accepte necondiționat sprijinul și devotamentul meu. Am astfel un angajament sincer față de echipă și față de gorjeni!
A consemnat Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here