Bate vântul schimbării la Sindicatul Liber Cariera Roșiuța! Roșca și Pinoșanu, în turul ll, iar administrația unității fumegă

1306

Nelu Roșca, fostul președinte al Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, nu a câștigat din primul tur alegerile interne pentru șefia structurii sindicale, tânărul Ovidiu Ilie Pinoșanu reușind performanța de a intra însă în turul al doilea, alături de respectivul. Lipsa de performanță a lui Roșca a nemulțumit însă conducerea carierei miniere, directorul Constantin David spunând la raportul de ieri dimineață că “doar Roșca cunoaște politica unității miniere”, acesta dând de înțeles că nu agreează valul de simpatie de care se bucură tânărul Pinoșanu. Directorului nu i-a păsat că se imixtionează astfel în viața sindicală.

Numărarea voturilor după scrutinul intern sindical de la Cariera Roșiuța s-a finalizat, miercuri dimineața, aproape de ora 4.00, comisia fiind obligată să numere cu atenție cele 981 de buletine aflate în urne. De altfel, doar 87 de sindicaliști au lipsit la vot din cei 1079 înscriși în structura sindicală a unității miniere.
Rezultatul scrutinului nu a fost însă cel așteptat de către Nelu Roșca, acesta neobținând jumătate plus unu dintre voturile valabil exprimate, pentru a câștiga primul tur al acestor alegeri, ci doar 412 voturi. La fel de neplăcut surprinși de votul sindicaliștilor au fost și directorii carierei miniere, Constantin David dând de înțeles, la raportul de dimineață, că regretă lipsa de victorie, din primul tur, a lui Roșca, și existența turului al doilea al alegerilor interne sindicale. De altfel, David, dar și Enescu, adjunctul carierei, liberal candidat în Mehedinți, nu și-au ascuns “simpatia” față de liderul acestui sindicat, care l-a trecut, nu demult, pe o listă de susținere pe care a dorit să o promoveze la vârful companiei.

Pinoșanu, schimbarea în bine a sindicatului de la Roșiuța
Lipsit de susținerea administrație a fost însă tânărul Ovidiu Pinoșanu care astfel a obținut 316 voturi, rezultat care l-a plasat în turul al doilea al scrutinului de săptămâna viitoare. Să nu uităm că Pinoșanu nu are locotenenții sindicali care au fost hrăniți de Roșca în ultimii ani, ci doar dorința de a schimba în bine structura sindicală.
Pe locul al treilea s-a plasat Dan Pantelimon, care a reușit să adune 138 de voturi, Dumitru Paulescu 82 și Cocâr, singura femeie înscrisă în competiția pentru această funcție de conducere, doar 28 de voturi. Cinci sufragii au fost nule.
Sindicatul Liber Cariera Roșiuța este singura structură sindicală existentă la această unitate minieră din Motru. Acest sindicat face parte din FNME.
A.Stoica

4 COMENTARII

 1. 1. Pinosanu nu este tanar cu mult fata de Rosca,diferenta de 2-3 ani.
  2. Inclusiv el Pinosanu este unul din „locotenentii” lu Rosca.
  3. Pinosanu este lipitor de afise PSD.
  4. Ziceti ca administratia PSD-ista de la Rosiuta al sustine pe Rosca?! Eronat. Pinosanu este impins in lupta asta de insusi David si PSD.
  Ziarule Gorjean hai sa investigam si dupa sa publicam.

 2. Se vor duce lupte grele,chiar murdare dar Pinosanu este singurul care poate schimba ceea ce este de schimbat .nimeni niciodata nu va putea face mai mult rau decat sa facut pana acum.
  ceea ce sa facut pana acum este rodul celor care sunt in functie adica rosca care este in fruntea sindicatului de peste 20 de ani!!!!???

 3. Admitand ca-l prefera pe Rosca, administratia a recunoscut valoarea morala si cinstea lui Pinosanu! Normal ca Rosca tine cu dintii de scaunul pe care l-a smuls hoteste lui Militaru! Un nou lider de sindicat va solicita la instalare in primul rand un control financiar… care va scoate la iveala cum „jongla” (ca sa nu folosim cuvantul cu f…) dl. Rosca banii omenilor pe care, cica, ii reprezenta!!!! O fi si rost de ceva parnaie dupa?

  • Domnu’ Popa , nu cred ca il cunosti pe Roşca cu adevarat de iti dai cu parerea asa aiurea . Eu cred ca esti o marionetă, un pupincurist ! Daca ai ceva de spus adreseaza-te direct lui Roşca , dar cum nu ai sange in tine, ca toti ceilalti, comentezi prin intermediul netului !! Asa ca stai de o parte si nu mai manca cacat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here