Basic, dornic să obțină primul succes la debut: ,,Nu trebuie să găsim scuze când intrăm pe parchet”

1024

CSM Târgu Jiu se pregătește de primul duel al anului. Va fi debutul antrenorului Kresimir Basic la echipa de baschet și, speră croatul, și cel dintâi succes al sezonului.
Alb-albaștrii nu au făcut numai meciuri rele în LNBM, dar au pierdut, de cele mai multe ori, din cauza finalurilor gestionate foarte prost. De aceeași părere a fost și Bogdan Penciu, jucătorul prezent la conferința de presă premergătoare partidei. Totuși, baschetbalistul gorjenilor spune că s-a lucrat bine cu noul antrenor și este convins că trupa gazdă poate câștiga partida cu Miercurea Ciuc.
,,Este clar că vrem să obținem prima victorie în această ediție de campionat. Avem nevoie să exercităm o presiune în apărare pe toată durata meciului și să menținem un ritm ridicat. În al doilea rând, avem nevoie, în continuare, de susținerea fanilor, pentru că trebuie să trecem de această perioadă dificilă. Ne-am acomodat cu noul antrenor, am avut o perioadă bună de antrenamente și cred că o să ne ajute foarte mult. Nu suntem foarte bine din punct de vedere al moralului, dar sperăm să fim după meciul cu Ciuc. Cred că până acum ne-au lipsit deciziile bune din ultimele minute ale meciurilor”, a declarat Penciu.
Pe de altă parte, Kresimir Basic susține că și-a format o idee asupra lotului pe care îl are la dispoziție. Croatul nu a vrut să vorbească despre eventualele transferuri și crede că jucătorii vor ,,vorbi” pe parchet în perioada următoare. Reamintim că Basic a venit la Târgu-Jiu la finalul anului 2022 și a văzut pe viu meciul cu Rapid București, ultimul din luna decembrie. ,,Am făcut câteva antrenamente cu echipa în această perioadă și mi-am făcut o viziune mai bună asupra lotului. Sunt mulțumit de ceea ce am găsit aici și, în același timp, optimist, pentru că au fost niște antrenamente destul de intense, la care băieții au răspuns foarte bine. Ne-am concentrat pe micile detalii care trebuie schimbate în această perioadă și urmează pentru noi o partidă pe care trebuie să o tratăm cu încredere. Nu este ușor să fii la 0-10. Meciurile care urmează sunt foarte importante, din punct de vedere al încrederii pe viitor. Vom lua fiecare zi în parte, fiecare meci în parte și vom vedea cum răspunde echipa. După, ne vom așeza la masă și vom vedea ce soluții sunt pentru viitorul clubului”, a declarat principalul CSM-ului. Basic nu crede că există o favorită în partida cu ciucanii. Oaspeții au 2 victorii din 11 meciuri în acest sezon, una obținută chiar împotriva oponentei de joi. ,,În situația în care suntem acum, chiar dacă jucăm acasă, nu am putea spune că există o favorită. Şansele sunt 50-50. Am văzut două meciuri ale Ciucului pe video, plus clipurile pregătite pentru vizionare. Este o echipă organizată, care se bazează pe experiența unor jucători străini, în special din spațiul ex-iugoslav. Vor veni aici pregătiți, dar noi am fi mulțumiți să vedem că mentalitatea noastră se schimbă. Vrem să impunem ritmul jocului, să ne ridicăm tempo-ul și să-i facem pe ei să intre în jocul nostru”, a mai spus Basic.
Antrenorul croat nu are trac la debut și a precizat că nu există probleme majore de lot înaintea confruntării din această seară. ,,Nu am emoții pentru că am 20 de ani de experiență în spate, chiar dacă este prima experiență alături de o echipă care se luptă pentru salvare. De obicei, eram la echipe cu țeluri mai înalte, dar nu simt o presiune. Sunt mai mult curios să văd cum vor răspunde jucătorii la noile cerințe și cum ne vom adapta.
Apoi, vom vedea ce avem de îmbunătățit sau de schimbat. Jucăm acasă, jucătorii trebuie să fie motivați și să dea tot ce e mai bun. Sunt un pic obosiți, dar asta este viața de sportiv. Nu trebuie să găsim scuze când intrăm pe parchet, trebuie să dăm tot ce avem mai bun în acel moment, pentru că jucăm acasă și asta trebuie să fie atitudinea pe care o avem”, a conchis Basic. Partida dintre CSM Târgu Jiu și CSM Miercurea Ciuc începe la ora 18.00.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here