Baschetul-spectacol revine la Târgu-Jiu, în aprilie

1093

Federaţia Română de Baschet a stabilit locurile de disputare a turneelor rămase din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2020/21. Spre deosebire de turul campionatului, Timișoara, Pitești și Galați se alătură echipelor care vor organiza turnee, două astfel de competiţii fiind repartizate în cele trei noi locaţii. De asemenea, Voluntari, Cluj-Napoca, Craiova, București (prin Dinamo), respectiv Oradea vor găzdui câte două turnee. Târgu-Jiu, Focșani, Sibiu și Constanța sunt gazde pentru un eveniment din partea a doua a sezonului. Municipiul nostru va aduce din nou echipe de primă ligă în cadrului Turneului 12, programat în zilele de 17 şi 18 aprilie. Turneul 10A, programat în perioada 2-3 aprilie anul curent, nu are o gazdă atribuită până la această oră. Termenul pentru solicitarea organizării acestuia este 26 februarie. Dacă nicio echipă nu cere organizarea turneului atunci el va fi găzduit la Arena de Baschet din București, în organizarea Federației Române de Baschet. La acest turneu participă Focșani, Miercurea Ciuc, Cluj-Napoca și Steaua. De altfel, ultima echipă nu a solicitat organizarea unei competiţii până acum, însă rămâne de văzut dacă oficialii ,,militarilor” se vor răzgândi.
Program competiţional:
Turneul 8A – la Voluntari, între 16/19 martie
Turneul 8B – la Timișoara, între 14/17 martie
Turneul 8C – la Pitești, între 14/17 martie
Turneul 9 (27/28 martie) – Cluj-Napoca, Focșani, Craiova
Turneul 10 (2/3 aprilie) – ?/FRB, Voluntari, Pitești
Turneul 11 (10/11 aprilie)- București (Dinamo), Sibiu, Oradea
Turneul 13 (24/25 aprilie) – Cluj-Napoca, București (Dinamo), Galați
Turneul 14 (6/7 mai) – Oradea, Constanța, Galați
Până atunci se vor disputa două partide restante din turul Ligii Naționale. Acestea se vor desfășura la Focșani, după cum urmează:
28 februarie, ora 16:00, CSM Focșani vs CSM Galați
1 martie, ora 16:00, CSM Galați vs CSM Miercurea Ciuc
Restanţa dintre U-BT Cluj-Napoca și BC Athletic Constanța se va disputa pe 20 martie 2021, în completarea turneului 8A, la Voluntari.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here