Baschet, Liga Națională (m) – Energia Rovinari, învinsă la limită de U-Mobitelco BT Cluj

3167

Duelul programat în Polivalenta târgujiană, la finele săptămânii trecute, contând pentru runda a 15-a a actualului sezon competițional al Ligii Naționale de baschet masculin, se anunța aprig disputat.

“Secundul” Energiei, Radu Stroescu, declara că punctele întâlnirii cu ardelenii nu se pot atribui niciuneia dintre combatante, înaintea derulării evenimentelor, ambele trupe căutând să încheie sezonul regulat cât mai sus în clasament pentru a beneficia, în fazele următoare ale competiției interne, de adversari cât mai accesibili.
Energia a intrat în focurile returului cu o partidă facilă, împotriva celor de la Concordia Chiajna, formație aflată pe ultima poziție a clasamentului, în timp ce clujenii reușiseră să se impună în ”Horia Demian” în fața bihorenilor de la C.S.M Oradea. “Universitatea Mobitelco BT Cluj a început bine returul. A câştigat acasă cu Oradea. Nu suntem bucuroşi că au câştigat, au o echipă incomodă, jucători experimentaţi, buni, şi care pot câştiga pe orice teren în faţa oricărei echipe din campionat. Mobitelco are doar două victorii în deplasare, dar a câştigat toate meciurile de acasă. Este o echipă bună, până la urmă e Clujul, le cunoaștem istoria, s-au bătut la titlu şi Cupă şi pot oricând să facă o surpriză. Sperăm să nu o facă la noi”, spunea Radu Stroescu, oarecum convins că Energia va avea capacitatea valorică de a lăsa Mobitelco, și după runda a 15-a a actualului sezon regulat, cu două succese obținute în deplasare. În prima parte a campionatului, clujenii au câștigat meciul contra Energiei la 14 puncte diferenţă și tocmai de aceea elevii lui Nini se vedeau nevoiți să încerce adjudecarea punctelor victoriei în urma scontatei, dar nereușitei, într-un final, revanșă.
Picture113O victorie împotriva celor de la U-Mobitelco BT Cluj ar fi însemnat stabilitatea, cel puțin în ceea ce privește îndeplinirea obiectivului, de calificare în play-off. Energia Rovinari a privit meciul cu încredere care, uneori, a depășit limita. Ardelenii au început curajos meciul de la Târgu-Jiu, primele cinci minute le-au aparținut, astfel că și tabela de marcaj le-a fost favorabilă la 0-4, 2-5, și 7-8. Troupe a punctat din afara semicercului, la jumătatea primului act, pentru 10-8, Baciu a egalat situația, Cuic și-a repus echipa în avantaj, la 10-12 și, din nou Baciu, a ridicat distanța față de gazde la 4 puncte, la 10-14.
Gorjenii au părut oarecum debusolați de fuleul valoric al oaspeților și au lăsat soarta primului sfert în mâna vizitatorilor care și l-au adjudecat cu 18-14. În actul al doilea al întâlnirii s-au păstrat proporțiile valorice, echilibrul s-a instalat la toate capitolele, iar cele două combatante au marcat același număr de puncte, 18, pentru un rezultat la pauza mare favorabil, din nefericire, ardelenilor, scor 36-32.
Partea secundă a meciului, formată din sferturile trei și patru, s-a desfășurat în aceeași manieră, de puține ori gorjenii părând că pot să mențină pe linia de clasament punctele victoriei. Gorjenii au cedat definitiv lupta de sub cele două panouri după accidentarea groaznică a lui Dalibor Djapa, survenită în primul minut al ultimului sfert. Pivotul Energiei a căzut pe podea după ce a recuperat mingea pe un atac al echipei sale, Branco Cuic, aflat la mică distanță în spatele acestuia a aterizat pe partea laterală a genunchiului drept al conaționalului său și i-a cauzat deplasarea rotulei. Djapa a fost transportat imediat la spital unde i s-au acordat îngrijirile de specialitate și i s-a aplicat un aparat gipsat care-l va ține departe de parchet o bună perioadă.
Până la stupida accidentare, Djapa avea în cont 10 puncte marcate și 5 recuperări. Pe fondul acestui nefericit eveniment, gorjenii au părut căzuți, din punct de vedere moral, așa că până în minutul 34 nu s-au putut apropia la mai mult de 4 puncte de adversar. Totuși, speranțele gorjenilor au renăscut în minutul 36, atunci când pe tabelă era afișată egalitatea, la 61, după alte două minute Energia preluând conducerea cu 5 puncte, scor 68-63.
Mobitelco a apăsat pedala de accelerație, a recuperat punct după punct, a gestionat mult mai exact cele două faze, atacul și apărarea, și a reușit să se impună la limita unei posesii, scor 72-70, lăsând Energia în suferință, dar cu speranța că jocul bun le va aduce o victorie în… runda următoare, programată pe 3 februarie în deplasare, la C.S.U. Atlassib Sibiu.

C.S. Energia Rovinari – U Mobitelo BT Cluj 70-72 (14-18, 18-18, 17-18, 21-18)
“Sala Sporturilor” – Târgu-Jiu, spectatori: 650
Energia: Giordan Watson (11), Porter Troupe (14), Louis Darby (18), Adrian Roșu, Ermin Jazvin (15), Konstantinas Kakaroudis (2), Cătălin Vlaicu, Dalibor Djapa (10), Daniel Tudosă, Claudiu Alionescu, Tal Kaprelesz, Barâș Aktaș. Antrenor: Florin Nini și Radu Stroescu.
Mobitelco Cluj: Miljan Medvedj, Ivan Kuburovic (12), Nandor Kuti, Cătălin Baciu (17), Joshua Sparks, Mihai Silvășan (14), Boris Lalovic (2), Mario Lazăr, Mirel Dragoste, Darius Hargrove (14), Branko Cuic (13). Antrenor: Dorin Pintea.
Arbitri: Laurențiu Grigoraș, Fabiana Martinescu, Alin Dragoș. Comisar: Eugen Poenaru.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here