Baschet, Liga Națională (m) – Energia a bifat a cincea victorie consecutivă, cu BC Timișoara

3632

Partida dintre Energia Rovinari și B.C. Timișoara, contând pentru cea de-a 8-a rundă a actualului sezon regulat din Liga Națională de baschet, desfășurată sâmbătă seară în Polivalenta locală, s-a încheiat cu victoria elevilor lui Florin Nini, după un ”3 la 1” pe sferturi (23-13, 21-18, 22-23, 27-24), pentru un “final” de 93-78.

Echipa gorjeană a intrat excelent în tensiunea confruntării, cu un “run” de 7-0, primul punct al oaspeților, reușit de Radulovic, fiind consemnat abia în secunda a 34-a, a minutului 4, din primul sfert. Oaspeții nu au dat semne de revenire, ba mai mult de atât, până la finele primului act au punctat extrem de fragil, 13 fiind cota maximă înregistrată de timișoreni, în detrimentul celor 23 reușite de gazde. Ritmul impus de Energia a fost mult prea greu de abordat de formația vizitatoare care a continuat, și pe parcursul sfertului secund, să etaleze o atitudine demnă de o trupă dinainte învinsă. Louis Darby, cu două greșeli personale în cont “acumulate” în prima jumătate a sfertului întâi, nu a făcut rabat de la efort și a menținut aprinse speranțele publicului târgujian. Energia nu a suferit în joc, având asigurată, acum, și banca de rezerve, însă fuleul tactic nu a lăsat la pauza mare decât un avans de 13 puncte gazdelor, la scorul 44-31. După reluare, elevii lui Nini s-au relaxat astfel că timişorenii, care au început în alcătuirea Jovanovic, Panic, Johnson, Volkus, Radulovic, au purtat o continuă cursă de urmărire, nereuşită însă datorită slăbiciunilor defensive exploatate la maxim de gorjeni, care au dominat jocul la recuperare sub cele două panouri. Tentativa oaspeţilor de a recupera terenul pierdut a fost îngreunată şi de numărul mare de greşeli personale acumulate de pivotul Radulovic, greul fiind lăsat pe umerii coechipierilor Panic, Jovanovic, Volkus şi Tremayne Johnson. Florin Nini n-a fost departe de atingerea distanței de 20 de puncte cu care echipa sa îi depăşea în runda trecută, tot la Târgu-Jiu, pe cei de la B.C.M. U Piteşti, după ce Costescu a fost nevoit să încarce banca de rezerve cu jucătorii ale căror conturi au fost acaparate de greșelile personale. Jovanovic, Lăpuşte, Petrişor şi Volkus s-au aflat în această situație nefericită, aşa că trupa lui Nini a zburdat pe parchet pe final, “violeții” părăsind Polivalenta doar cu punctul de prezentare, celelalte două, ale victoriei, coborând pe linia de clasament a Energiei care urcă vertiginos în ierarhie și întoarce pronosticurile, din fericire, într-un mod destul de plăcut.
Chiar dacă au avut multe turnover-uri, jucătorii Energiei au compensat la celelalte capitole, în special la cel defensiv, asigurându-și un succes facil la capătul unei confruntări controlată de la un capăt la celălalt.
Darby a fost, și de această dată, magistral, în ceea ce privește aruncările de două puncte, având un procentaj de 90 la sută, iar de la linia de fault nu i-au fost consemnate ratări, astfel că a adunat în meciul contra celor de la B.C. Timișoara, 23 de puncte, urmat de Porter Troupe, cu 16 și Watson, marcator a 14 puncte. Din tabăra oaspeților, cel mai bun marcator a fost Johnson, care a strâns 19 puncte, urmat de Panic, 16, și Conley, 11 puncte.
Pentru Energia urmează un program deosebit de greu, cu deplasare la Asesoft Ploiești și un meci pe teren propriu, contra celor de la B.C. Mureș Târgu Mureș.

Energia Rovinari – B.C. Timișoara 93-78 (23-13, 21-18, 22-23, 27-24)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800
Energia: Giordan Watson (14), Porter Troupe (16), Alexandru Bratoloveanu, Louis Darby (23), Adrian Roșu, Ermin Jazvin (13), Konstantins Kakaroudis (7), Cătălin Vlaicu, Dalibor Dapa (12), Claudiu Alionescu, Tal Karpelesz (6), Barîș Aktaș (2). Antrenori: Florin Nini și Radu Stroescu.
B.C. Timișoara: Zoran Milencovic, Zlatko Jovanovic (7), Dragoș Andrei, Vladimir Panic (16), Jason Conley (11), Leonard Filip, George Toth (2), Flavius Lăpuște (6), Tremayne Johnson (19), Cătălin Petrișor (6), Vaidotas Volkus (5), Aleksandar Radulovic (6). Antrenor: Tudor Costescu.
Arbitri: Laurențiu Grigoraș, Mircea Șerban, Sorin Drugău. Comisar: Stelian Bănică.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here