Barbu, Vîlceanu şi Puiu Diaconescu au stabilit la cârciumă liderul PNL Baia de Fier

694

Pe data de 12 noiembrie, conducerea PNL Gorj s-a întâlnit doar cu consilierii locali ai partidului din Baia de Fier pentru a stabili cine va conduce noua filială a formaţiunii politice din această comună, ştiut fiind că aici încă funcţiona separat vechea organizaţie liberală şi fosta organizaţie pedelistă. Întâlnirea de taină nu se ţine însă într-un spaţiu adecvat, susţine unul dintre aleşii locali din Baia de Fier, copreşedinţii PNL Gorj, Dan Vîlceanu şi Tudor Barbu, însoţiţi de Puiu Diaconescu, preferând să stabilească noul lider într-o cârciumă situată la intrarea în Peştera Muierii. Nu este singura întâlnire în care liderii liberali stabilesc primari sau şefi de organizaţii între pahare, fiind de notorietate negocierile lui Barbu cu fostul viceprimar de Rovinari, Laurenţiu Chivu.

barbuNoul şef al PNL Baia de Fier a fost stabilit, săptămâna trecută, de către conducerea PNL Gorj asta nu însă în şedinţă publică, cum ar fi fost normal, ci într-o cârciumă. Mai exact, întâlnirea s-a organizat la un restaurant situat la intrarea Peştera Muierii, în secret, nefiind convocaţi membrii celor două organizaţii. Au fost prezenţi, în schimb, doar actualii consilieri locali ai PNL şi PDL Baia de Fier, lipsiţi de activitate în forul de conducere locală.

valceanu insVîlceanu a preferat lider un profesor de sport cu socru pesedist
Între câteva cafele, şpriţuri şi beri s-a ales astfel noul preşedinte al PNL Baia de Fier, în persoana lui Daniel Panduru, profesor de sport la şcoala din localitate, care domiciliază la Novaci, acelaşi care a condus PDL Baia de Fier. Se adevereşte astfel că Vîlceanu şi-a plasat în funcţiile de conducere, la organizaţiile din judeţ, mai mult pedelişti decât penelişti, Barbu nefiind interesat să împartă corect funcţiile la organizaţiile din judeţ. De altfel, fostul lider al PNL Baia de Fier, Marius Bălaşa a devenit vicepreşedinte al organizaţiei, respectivului convenindu-i funcţia, că tot este supus PSD-ului în CL.
Mai exact, PNL Baia de Fier are numit un preşedinte, profesor de sport care locuieşte mai mult la Târgu-Jiu şi la Novaci decât în comună, şi pe Marius Bălaşa, veterinarul din Baia de Fier, reclamat de localnici pentru mai multe carenţe în activitatea profesională.

puiu diaconescuPuiu Diaconescu: “Nu ne interesează cetăţenii. Avem echipă..”!
Consilierul independent Ion Aguridă este revoltat de felul cum s-a ales conducerea PNL Baia de Fier, cu atât mai mult cu cât acesta a fost îndemnat de Tudor Barbu să ceară, la o viitoare şedinţă de CL iar schimbarea viceprimarului PSD. Vîlceanu a vrut acelaşi lucru, dar consilierii celor doi au refuzat şi refuză, în continuare acest lucru, ei asigurând în schimb o majoritate aici cu PSD.
“I-am reproşat lui Puiu Diaconescu, telefonic, felul în care s-a stabilit conducerea organizaţiei PNL Baia de Fier, adică în şedinţă secretă şi la cârciumă nu la căminul cultural, în prezenţa tuturor membrilor şi simpatizanţilor liberali. Ce s-a făcut acolo arată o dictatură nu democraţia fluturată de PNL. Mi-a dat un răspuns şocant. Mi-a spus că el este coordonatorul organizaţiei PNL din Baia de Fier şi că pe el nu-l interesează cetăţenii, nefiind necesară, spunea acesta, o şedinţă cu membrii organizaţiei. Mi-a reproşat că în ce calitate îi cer explicaţii, el fiind mulţumit doar că are echipă în Baia”, a declarat Aguridă, dezamăgit că liberalii nu fac opoziţie adevărată în CL Baia de Fier.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here