Barbu l-a salvat a doua oară pe Lupulescu pentru a se folosi de el

776

Tudor Barbu l-a readus pentru a doua oară în prim plan pe amicul său “de 20 de ani”, Octavian Lupulescu, și asta în numai o jumătate de an de când bucureșteanul s-a instalat la cârma PNL Gorj. Prima oară Barbu l-a salvat pe Lupulescu de excluderea din partid, pusă în practică de Dian Popescu, promovându-l în iunie în funcția de secretar general al organizației, iar a doua oară acum când l-a transformat pe fostul șef de la mascați în candidatul PNL la Primăria Târgu-Jiu. Amuzant este că intervențiile lui Barbu pentru amicul Lupulescu nu i-au fost cerute niciodată de către respectivul, demersul fiind unul care aduce avantaje considerabile PSD și mari dezavantaje PNL, partid care a demonstrat că nu are un candidat de talia lui Florin Cârciumaru.

Șarada lui Tudor Barbu pentru Târgu-Jiu s-a terminat joi când copreședintele PNL Gorj a anunțat “triumfător” jurnaliștii că sondajul partidului pentru candidatul la primăria municipiului este bun de aruncat la gunoi, el nefiind luat în calcul pentru stabilirea candidatului din iunie. Barbu a anunțat, în acest context, și cine este “speranța” sa pentru Primăria Târgu-Jiu, adică secretarul general al PNL Gorj, Octavian Lupulescu, care nici măcar nu-și depusese o intenție de candidatură ca toți ceilalți. Deși Barbu a menționat că propunerea va fi supusă spre validare în cadrul şedinţei de joi seara a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Gorj, se știe că aceasta a primit verde deja de la centru, Gorghiu aprobând nepăsătoare candidatul aruncat în luptă de Barbu, nesondat și fără șanse reale de a visa măcar la scaunul de primar al orașului.

“Iepurii” lui Lupulescu, buni doar de plată!
Reamintim că, în sondajul de opinie pentru desemnarea candidatului PNL Gorj la Primăria Târgu-Jiu au fost înscrişi cinci candidaţi – Marcel Romanescu (copreşedinte PNL Târgu-Jiu), Niculina Mocioi (deputat PNL Gorj), Marian Rotaru (primarul comunei Leleşti), Victor Banţa (consilier judeţean PNL Gorj) şi Eduard Berca (copreşedinte PNL Târgu-Jiu) – însă conducerea PNL Gorj a decis, lucru previzibil de altfel, ca niciunul dintre aceştia să nu fie desemnat drept candidat pentru Primăria Târgu-Jiu. Fiecare candidat a plătit câte 5000 de lei din buzunar pentru sondajul în cauză, sondaj care s-a dovedit un fiasco total, rezultatele nefiind făcute publice nici măcar acum. Asta deși sondajul s-a finalizat la sfârșitul săptămânii trecute.
“Duminică, târziu în noapte, am primit rezultatul sondajului de opinie şi a analizei socio-politice la nivelul municipiului Târgu-Jiu, un rezultat care a avut două componente: profesionalism şi orientare politică definitorie pentru PNL Gorj.
Acest sondaj ne-a ajutat să găsim calea cea mai bună către o candidatură eficientă cu şanse reale în lupta grea pe care trebuie să o ducem pentru câştigarea primăriei”, a anunțat, ieri, Barbu, cu mențiunea că propunerea a fost prezentată duminică celor doi copreşedinţi ai PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. “Am făcut o analiză a sondajului, s-a convenit ca rezultatele să rămână doar la nivelul conducerii filialei”, a anunțat public Barbu, cei cinci fiind anunțați că vor afla rezultatul abia în noaptea alegerilor.

Poziția celor cinci, insignifiantă! Portretul robot al lui Lupulescu primează
“Am mers în Modogran, la sediul central al PNL, am avut o discuţie cu preşedintele casei de sondare, ni s-a explicat care este poziţia reală a tuturor celor cinci şi care este portretul robot optim în ceea ce priveşte candidatura.
A urmat discuţia cu domnul Blaga şi cu doamna Gorghiu, (…) am mers cu o propunere pe portretul robot şi pe profilul pe care casa de sondare ni l-a indicat a fi optim. (…) Propunerea cu care noi am mers a fost Octavian Lupulescu”, a precizat Tudor Barbu, anunțând că prietenul său va fi de fapt candidatul surpriză al partidului la localele din iunie.
Astfel, dacă cu câteva zile în urmă Barbu vorbea de o catastrofă, care ar putea face ca și cei cinci să nu candideze, catastrofa s-a întâmplat și poartă numele lui Lupulescu.

Candidatul se zbate..
“Vreau să le mulţumesc prietenilor mei prezenţi aici pentru faptul că după ce s-a întâmplat au hotărât să rămânem împreună şi să formăm o echipă. Mă simt obligat să spun că de-a lungul vremii am spus că nu-mi doresc să candidez pentru Primăria Târgu-Jiu. A fost o situaţie care s-a încheiat ieri, pentru că eu până ieri nu am avut depusă o candidatură pentru Primăria Târgu-Jiu. În urma discuţiilor purtate la nivelul partidului şi a rezultatelor sondajului, situaţia este cu totul alta. Pentru că toată viaţa am foat învăţat să rezolv situaţiile prezentate, impuse, îi rog pe colegii mei să constituim o echipă pentru a rezolva noua situaţie creată. De azi suntem o echipă care ne zbatem pentru câştigarea Primăriei Târgu-Jiu”, a spus Octavian Lupulescu, anunțând că nu are probleme de moralitate pentru candidatură, deși a avut trei soții și copii din căsătoriile încheiate.

Cu siguranță, anunțul lui Barbu de joi nu a provocat decât râsete în tabăra PSD, social-democrații având de pe acum pârtie pentru a-și reinstala iar candidatul la cârma Primăriei Târgu-Jiu.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here