Baraj al forţelor de ordine la meciul cu Universitatea Craiova

444

incidenteSute de jandarmi, poliţişti şi agenţi comunitari şi-au dat mâna ieri pentru a face front comun în scopul asigurării măsurilor de ordine publică la partida de fotbal de aseară dintre echipele

Pandurii Lignitul Târgu-Jiu şi Universitatea Craiova. Partida a fost considerată din start una cu risc de apariţia a actelor de violenţă.

Meciul s-a disputat aseară începând cu orele 20.00 pe stadionul din municipiul Târgu-Jiu. Pentru că aveau experienţă din anii anteriori, pentru a preveni izbucnirea conflictelor, 160 de agenţi ai Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu şi 210 jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) „Tudor Vladimirescu” Gorj s-au mobilizat pentru a face faţă eventualelor acte de violenţă. Toate forţele de ordine care au asigurat ordinea şi liniştea publică au avut aceleaşi scop, de a menţine pacea şi de a preveni conflictele. „Deoarece este un meci cu grad ridicat de risc, un derby al orgoliilor, am militat pentru creşterea gradului de siguranţă. Punem patrule în zona stadionului, a Parcului Central, dar şi în zona Gării pentru că mulţi suporteri craioveni vin cu trenul”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu.
Circulaţie restricţionată
Ieri, începând cu orele 16, circulaţia a fost oprită pe Bulevardul Brâncuşi, din dreptul Primăriei Târgu-Jiu şi până în strada Bicaz. Aglomeraţia a început cu orele amiezii când primii suporteri ai echipei oltene au poposit în Târgu-Jiu. „Am sfătuit târgujienii să nu răspundă provocărilor craiovenilor şi să nu ia în seamă comportamentul sau vorbele vulgare ale acestora”, a completat Tudor. Şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj a susţinut măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă. „Am participat cu un echipaj format dintr-un ofiţer, cinci subofiţer şi o autospecială, în baza colaborării cu celelalte instituţii”, a spus Mihai Avramescu, purtător de cuvânt al ISU Gorj.
210 jandarmi la meci
IJJ Gorj a scos în stradă un număr de 210 de jandarmi care alături de poliţişti şi agenţii comunitari au avut grijă să menţină ordinea şi să asigure un climat liniştit înainte, pe durata şi după meci. „Încă de la venirea lor pe stadionul municipal din Târgu-Jiu, am adresat suporterilor recomandarea să respecte normele de conduită, de fair-play şi să dea dovadă de spirit civic”, a spus purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj, Alin Ivan. Jandarmii au organizat baraje de filtrare pentru a preveni pătrunderea persoanelor care au interzis accesul la competiţii sportive, în această categorie intrând trei suporteri de la formaţia Pandurii Târgu-Jiu şi 23 suporteri ai Universităţii Craiova, precum şi a celor aflate în stare vădită de ebrietate. “Am efectuat un control corporal preventiv asupra persoanelor şi a bagajelor acestora, iar pe timpul afluirii şi defluirii suporterilor echipei oaspete spre stadion, dar şi în punctele vulnerabile situate pe traseele de deplasare ale acestora am acţionat în cadrul patrulelor auto”, a adăugat Ivan.
Remember
La mijlocul anului trecut, când pe stadionul de la Târgu-Jiu s-a desfăşurat meciul dintre CFR Cluj şi Poli Timişoara pentru obţinerea Cupei României, partida nu a fost lipsită de incidente. Atunci, cu trei ore înainte de startul finalei Cupei României, între suporterii timişoreni şi clujeni au izbucnit mai multe scandaluri. Grupuri de fani bănăţeni au atacat de mai multe ori suporteri clujeni, iar timişorenii s-au încăierat chiar şi între ei de câteva ori. Forţele de ordine au intervenit însă prompt, iar scandalagii, mulţi dintre ei sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost amendaţi pentru tulburarea liniştii publice sau doar avertizaţi.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here