Barack Obama a donat banii primiţi odată cu premiul Nobel

407
barack-obama-nobelPreşedintele american, Barack Obama, a donat suma acordată odată cu Premiul Nobel pentru Pace unui număr de zece organizaţii care militează pentru familiile militarilor, pentru Haiti sau pentru educaţia minorităţilor defavorizate.

După patru luni de la primirea prestigiosului premiu din partea Comitetului Nobel de la Oslo, preşedintele Statelor Unite şi-a respectat promisiunea de a oferi cele 1,4 milioane de dolari, potrivit aceleiaşi surse.

Un sfert de milion de dolari a fost, astfel, atribuit organizaţiei nonguvernamentale (ONG) americane Fisher House, care adăposteşte familii ale căror rude sunt spitalizate în spitale militare, a precizat Casa Albă. Preşedintele Obama a oferit, de asemenea, 200.000 de dolari Fondului Clinton-Bush pentru Haiti, o organizaţie patronată de predecesorii săi George W. Bush şi Bill Clinton cu scopul de a aduna donaţii pentru insula devastată de un cutremur la 12 ianuarie.Preşedintele a dorit, totodată, să doneze 125.000 de dolari unui număr de şase ONG-uri care ajută în special tineri din rândul minorităţilor(afroamericană, hispanică, indiană) pentru a urma studii superioare în Statele Unite.ONG-ul american Africare, care implementează proiecte umanitare în Africa subsahariană, şi Central Asia Institute, care luptă împotriva analfabetismului în Afganistan şi Pakistan, vor primi fiecare câte 100.000 de dolari, potrivit Casei Albe.
Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here