Banii, motiv de dispută între senatorul Dian şi primarul Leuştean

432

Senatorul Dian Popescu îşi ia tălpăşiţa din PNL Gorj şi se îndreaptă spre PSD, lăsând însă în urma sa o dâră de datorii. Pe lângă o executare silită decisă de Raiffeisen Bank pentru liberal şi pentru soţia sa, Dian s-a ales şi cu o chemare în judecată din partea primarului de Novaci, Dumitru Leuştean, coleg cu el de partid. Edilul îşi tranşează astfel la bară o datorie cu Dian, pentru că senatorul PNL refuză să-şi plătească altfel concesiunea pentru vila deţinută în staţiunea montană Rânca. Primul termen în procesul lui Dian cu primăria reprezentată de colegul său de partid va avea loc pe 23 septembrie.

desc 2Dian Popescu nu se gândeşte să-şi achite datoriile, ci cum şi unde să-şi găsească culcuş pentru a putea candida tot ca senator la alegerile de anul viitor. Falimentar pe linie profesională, Dian ştie că doar o trecere la PSD îi va asigura un loc eligibil pentru 2016, iar ca să fie sigur că votul său în Parlament contează nu a negociat trecerea sa la PSD cu organizaţia locală, ci direct cu premierul Victor Ponta. A făcut-o chiar luni, după deschiderea anului şcolar când a avut o întâlnire cu premierul la Casa Gănescu, întrevedere recunoscută, ieri, şi de către preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu. Semn că discuţia a fost una pozitivă, Călinoiu a spus, ieri, în faţa presei că Dian Popescu, cu care acesta a avut nenumărate clinciuri publice, este aşteptat oricând în PSD Gorj. Nu mai rămâne decât ca PNL-ul să-i facă de tot vânt lui Dian Popescu, liberalii reuşind să se debaraseze de senator în momentul în care statutul partidului a prevăzut că cei cu probleme penale, mai exact chiar şi cu o condamnare pe fond, cum are Dian, trebuie să facă un pas înapoi din funcţiile politice.

desc 1Dian îşi mută dosarul penal şi datoriile la PSD
Şi astfel, este o chestiune de timp, trecerea lui Dian la PSD, cu tot cu condamnarea sa pe fond şi cu datoriile care i-au distrus afacerile. Dian a ajuns astfel să fie executat de o bancă pentru datorii care nu figurează în declaraţia sa de avere, dar apar pe instanţa de fond, loc în care senatorul şi soţia sa contestă executarea. Mai mult, senatorul PNL mai are datorii şi la Primăria Novaci, asta deoarece nu şi-a respectat contractul de concesiune încheiat în 2003 cu autoritatea publică, pentru concesionarea a 500 de mp de teren în staţiunea montană Rânca. Dian nu şi-a plătit de o lungă perioadă de timp concesiunea respectivă, motiv pentru care Primăria Novaci, reprezentată de edilul Leuştean, l-a dat pe parlamentar în judecată pe pretenţii. Asta s-a întâmplat în luna iule, primul termen în proces urmând să aibă loc săptămâna viitoare, pe 23 septembrie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here