Bani, pentru proiecte comunitare în Gorj, Dolj şi Olt

413

Fundația Terre des hommes și Fundația PACT au lansat în urmă cu ceva timp, două linii de finanțare în valoare de 61.200 RON, respectiv 108,000 RON pentru proiecte menite să implice direct cetățenii în dezvoltarea condițiilor de trai în comunitățile mici. După prezentarea programelor de finanțare, s-au discutat posibilitățile de cooperare în cadrul proiectelor de dezvoltare comunitară, în care autorităţile şi-au exprimat deschiderea în ceea ce priveşte identificarea ajutorului pentru grupurile vulnerabile.

Fundaţia “Terre des Hommes” finanţează inițiative destinate copiilor, susţinute prin parteneriate locale. Finanţarea Fundaţiei PACT vizează proiecte mici de dezvoltare pentru grupurile vulnerabile care sunt realizate cu implicarea comunităţii.
Cei doi parteneri şi Agenţia de Dezvoltare Comunitară Împreună au prezentat aceste oportunităţi de finanţare şi către autorităţile locale şi judeţene în cadrul a două întâlniri organizate pe 28 şi 29 iulie, găzduite de Consiliul Judeţean Olt şi Consiliul Judeţean Gorj. După prezentarea programelor de finanţare, s-au discutat posibilităţile de cooperare în cadrul proiectelor de dezvoltare comunitară. Reprezentanţii autorităţilor sunt deschişi să susţină şi să cofinanţeze proiecte bazate pe nevoile identificate de grupurile locale de iniţiativă. “Aceste întâlniri sunt exemple importante de bună practică în domeniul incluziunii sociale a romilor. Astfel, s-a creat cadrul de implicare şi colaborare între cetăţeni şi factorii de decizie şi reprezentare a comunităţilor la nivel local şi judeţean, pentru a găsi soluţii comune la probleme. Granturile sunt adresate unei categorii aparte de beneficiari, în condiţii facile. Se încurajează implicarea directă a celor defavorizaţi în soluţionarea problemelor proprii”, a declarat Irinel Ştefan, expert în dezvoltare comunitară şi organizatorul întâlnirilor.
Un studiu realizat la începutul proiectului în comunităţile vizate arată că 60% din familii au venituri lunare sub 300 de lei, incluzând peste 13% care nu au niciun venit. Proiectul se desfăşoară pe durata a 3 ani și 6 luni şi are un buget de 3,3 milioane de franci elveţieni, dintre care 90% reprezintă un grant în cadrul programului de cooperare elveţiano-român.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here