Bani pe număratul maşinilor

365
recensamant masini (3)Peste un miliard de lei primesc angajaţii unei societăţi comerciale din judeţul nostru pentru a număra maşinile care trec pe stradă. Nu este o glumă ci este un program de recensământ al vehiculelor, finanţat de Consiliul Judeţean Gorj. Legea a venit, însă, de la Uniunea Europeană, fiind în vigoare în mai multe state.

Programul de recensământ al vehiculelor este venit “de sus”, legea fiind adoptată în mai multe ţări europene. Pe parcursul acestui an se vor face, potrivit reprezentanţilor societăţii comerciale câştigătoare, 10 recenzii de acest fel, prima având loc în data de 12 aprilie.
Potrivit lui Marius Bănică, directorul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj, recenzarea se face pe ambele sensuri de circulaţie, manual.
Astfel, angajaţii care participă la acest program au la dispoziţie două scaune şi o masă amplasate pe marginea drumului, precum şi un tabel în care consemnează, pe ore şi categorii, toate vehiculele, de la biciclete şi căruţe, la camioane şi autoturisme, care trec prin respectivul punct.
Diferenţă de 100 de milioane între firme
Pentru a intra în posesia acestui contract, două firme s-au arătat interesate şi au trimis ofertele. Una dintre acestea, din Bucureşti, a cerut 107 mii lei pentru realizarea acestui recensământ. Câştigătoare, însă, a fost Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj, care a cerut cu 100 de milioane de lei vechi mai puţin. Licitaţia a avut loc pe data de 29 martie.
“Câştigător este IDP Gorj, societatea comercială care a avut cea mai bună ofertă, doar două societăţi comerciale participând la licitaţie”, a declarat Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.
Potrivit acestuia, suma primită pentru realizarea programului de recensământ este suportată integral din bugetul judeţului.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here