Bani europeni pentru trei comune din Gorj

569

Trei comune din judeţul Gorj au fost selectate la finanţare de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Lista cu proiectele eligibile care au primit fonduri europene pe submăsura 7,6 – “Protejarea patrimoniului cultural” a fost publicată pe site-ul AFIR la finele săptămânii trecute. Cele trei proiecte de la Gorj care au primit finanţare au fost depuse anul trecut la AFIR, în sesiunea 25 mai – 31 iulie 2016.
Practic, următoarele localităţi şi proiecte au devenit eligibile pentru a beneficia de fonduri europene: „Modernizare şi dotare Cămin Cultural Budieni, sat Budieni, comuna Scoarţa” – valoarea eligibilă de 230.156 euro; „Modernizare Cămin Cultural sat Bumbeşti-Piţic, comuna Bumbeşti-Piţic” – valoarea eligibilă de 491.459 euro; „Reabilitare, consolidare, modernizare şi dotare Cămin Cultural, comuna Arcani” – valoarea eligibilă de 472.512 euro.
Submăsura 7.6, sesiunea mai-iulie 2016, ale cărei proiecte selectate s-au publicat săptămâna trecută a avut o alocare de 55 milioane euro. Submăsura cu pricina are ca scop protejarea patrimoniului cultural sau/ şi realizare a investiţiilor pentru conservarea moştenirii de interes local, a aşezămintelor monahale inclusiv a modernizării aşezămintelor culturale. Obiectivele submăsurii sunt susţinerea investiţiilor de restaurare, conservare şi accesibilizare a patrimoniului cultural imobil de interes local, a aşezămintelor monahale inclusiv a aşezămintelor culturale.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here