Bani din PNRR pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Județean

1392

Un proiect al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale, a fost selectat spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea proiectului este de peste 33,3 milioane de lei și implică achiziția de aparatură și materiale sanitare de ultimă generație, menite să combată una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă unitățile sanitare.

Proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” prevede, între altele, achiziția de sisteme de filtrare a aerului, roboți pentru dezinfecție, lămpi și dispozitive UV, unități pentru reprocesare automată a echipamentelor medicale și o stație de tratare apă și aer comprimat.

„O problemă curentă”
„Serviciile medicale de calitate au reprezentat, permanent, o prioritate pentru Consiliul Județean Gorj, astfel că instituția și-a orientat eforturile pentru obținerea de finanțări consistente pentru realizarea investițiilor în sistemul sanitar din Gorj. Una din problemele curente ale Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu o reprezintă infecțiile nosocomiale, un pericol permanent pentru sănătatea pacienților, de altfel. În acest context, Județul Gorj a depus spre finanțare, în data de 24.11.2022, proiectul «Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale», în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul V: Sănătate şi rezilienţă instituţională, Componenta: 12. Sănătate, Investiţia: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice, Investiţia specifică: I2.4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale”, anunță reprezentanții Consiliului Județean Gorj.
Proiectul a fost selectat pentru finanțare prin PNRR, conform Listei privind obiectivele de investiții aprobate pentru finanțare prin PNRR, elaborată la data de 03.03.2023, de către Ministerul Sănătății – Planul Național de Redresare și Reziliență al României.
Valoarea totală a proiectului este de 33.373.023,43 lei (inclusiv TVA), din care: 33.314.308,83 lei (inclusiv TVA) – valoare nerambursabilă și 58.714,60 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli neeligibile.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here