Bani de la MADR pentru Liceul Tehnologic Bârsești

1488

Liceul Tehnologic Bârsești din municipiul Târgu-Jiu este unul dintre cele 56 de licee din țară cu profil preponderent agricol care vor primi finanțări din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lista cu cele 56 de unități de învățământ cu profil preponderent agricol din România care vor primi bani de la MADR a fost publicată pe site-ul instituției în cursul zilei de marți.
Printre liceele care se încadrează în condițiile de finanțare se numără unul și din Gorj. Este vorba despre Liceul Tehnologic Bârsești din Târgu-Jiu. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale se află în plin proces de semnare a contractelor de finanțare pentru investiții specifice și asigurarea unor cheltuieli materiale pentru un număr de 56 de licee tehnologice cu profil preponderent agricol, a căror listă este prezentată în anexă. Prin implementarea măsurilor cuprinse în contractele de finanțare, MADR vizează dezvoltarea învățământului liceal agricol românesc, având ca scop realizarea obiectivului de întinerire și profesionalizare a forței de muncă din agricultură. Susținerea financiară, prevăzută în contractul de finanțare, se realizează în baza unui Program anual de investiții specifice activității de învățământ în domeniul agriculturii. Programul de investiții specifice pentru anul 2020 a fost elaborat în funcție de necesitățile fiecărui liceu agricol și aprobat de către MADR, iar finanțarea se asigură de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul MADR. Valoarea totală a finanțării pentru anul 2020 este de 10 milioane de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here