Banca Transilvania va cere majorarea plafonului pentru Prima Casă

396
banca-transilvaniaBanca Transilvania (TLV) a acordat credite în cadrul programului „Prima Casă” de 27 milioane euro, reprezentând toată limita aprobată de FGCIMM, şi va cere o majorare a plafonului cu cel puţin zece milioane euro, a declarat, marţi, directorul general al instituţiei, Robert Rekkers.

„În ceea ce priveşte Programul Prima Casă am plasat toată limita aprobată de Fond, de 27 milioane euro, şi am primit aprobare internă să creştem plafonul. Vom cere o majorare de cel puţin zece milioane euro”, a spus Rekkers, precizând că acesta este un proiect bun.
El a afirmat că împrumuturile prin “Prima Casă” sunt deja aprobate de Banca Transilvania şi de Fondul de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri (FGCIMM) şi că banii vor fi traşi până cel târziu la 15 februarie.
Totodată, Rekkers a spus că Banca Transilvania primeşte în continuare dosare de credit în cadrul programului, doar că discută deschis cu clienţii şi le spune că nu se ştie dacă se vor încadra în noile criterii.
“Pledez în continuare pentru programul «Prima Casă» şi în 2010, dar aşteptăm noua normă, să vedem cum va arăta programul în continuare”, a încheiat Rekkers.
Banca Transilvania a cerut iniţial un plafon de 25 de milioane de euro pentru a acorda credite în cadrul programului guvernamental, dar ulterior acesta a fost suplimentat cu încă 10 milioane euro.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here