Balurile bobocilor ar putea fi interzise din cauza gripei

460
balul bobocilorManifestările şi evenimentele extraşcolare cum sunt balurile bobocilor, seratele, campionatele de fotbal sau concursurile între unităţile de învăţământ ar putea fi anulate din cauza virusului gripei de tip nou. Deşi în judeţul nostru situaţia nu este nici pe departe una gravă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj sfătuieşte totuşi elevii să nu participe la astfel de adunări.

Gripa porcină poate fi contactată foarte uşor în locurile aglomerate şi cu atât mai mult de către copii, care nu au un sistem imunitar foarte puternic. Din această cauză elevii sunt unele dintre primele persoane la care ne gândim când auzim de un caz pentru că un copil care are acest virus şi se mai duce şi la şcoală reprezintă, clar, un focar de infecţie pentru alte câteva zeci sau poate sute de persoane. Din această cauză răul trebuie sufocat din faşă, cel mai bun şi la îndemână lucru ce poate fi făcut este evitarea aglomerărilor. Astfel că toate acţiunile extraşcolare sunt, cel puţin în prezent, de evitat, pentru elevi. Balurile bobocilor, campionatele de fotbal dintre licee, excursii, serate sau alte manifestări de acest gen vor fi date uitări o perioadă.
Măsuri antigripă
Copiii nu sunt prea bucuroşi de această decizie şi încă nu se ştie în câte şcoli din judeţ se vor lua măsuri aşa de drastice, însă conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj crede că acestea se impun. „Nu este un ordin clar dar noi suntem de părere că ar trebui să se evite aceste evenimente”, a spus Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here