Balonarea combătută prin plante

418

balonareaO alimentaţie necorespunzătoare (prea multe grăsimi, sau prea multe condimente), stresul şi absenţa unor exerciţii fizice sunt cauzele problemelor digestive, la care se adaugă şi starea de balonare a abdomenului.

Un amestec calmant

Pentru înlăturarea colitei şi a digestiei lente este indicat a se consuma un amestec din rădăcini de genţiană, de ghimbir şi de rozmarin. Se dau pe răzătoare şi se folosesc câteva linguriţe din aceste plante. De câteva ori pe zi se pune câte o linguriţă de pulbere, sublingual. După un sfert de oră, pulberea se înghite cu o cană de ceai preparat din flori de salcâm. Acest tratament va dura cel puţin o lună.

Leacuri pentru colite şi enterocolite

În ceea ce priveşte colitele şi enterocolitele, specialiştii recomandă un remediu naturist din busuioc, cimbru şi sunătoare (în cantităţi egale). Se face o infuzie dintr-o linguriţă din acest amestec de plante la o cană de apă clocotită, care se infuzează 10 minute. În ceai se pune şi miere polifloră. Se consumă câte două căni de ceai, la o oră după ce aţi servit mesele principale.

Enterocolitele cronice pot fi combătute folosind maceratul de tărâţe de grâu. Se pun două linguri de tărâţe de grâu la un litru de ceai de sunătoare. Se lasă o jumătate de zi după care se filtrează prin tifon. Cantitatea se bea pe durata unei zile.

Muşeţelul, planta antibalonare

Datorită calităţilor dezinfectante, antiinflamatoare şi antibacteriene, muşeţelul este este planta antibalonare. Infuzia se obţine dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml apă clocotită timp de zece minute. Se bea după fiecare masă câte o cană cu această infuzie.

Balonările dispar dacă se administrează şi o infuzie din seminţe de mărar. La o cană de apă se pune o lingură de seminţe care se fierb 10 minute. Din acest ceai se vor bea câteva linguriţe la interval de câteva ore.

Tratamentul este indicat cinci-şase zile.

Aloea combate constipaţia

Împotriva constipaţiei foarte bun este decoctul de aloe. Se adaugă o linguriţă de aloe uscată la o cană de apă şi se fierbe câteva minute. După ce se filtrează se pune o lingură de miere. În fiecare zi se iau câte trei linguri, înainte de a mânca.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here