Băleşti – Cetate! Meci istoric pentru Internaţional

1064

Campioana Gorjului este, încă o dată, faţă în faţă cu istoria. La capătul unui sezon în care formaţia lui Dan Vasilică a terminat neînvinsă Liga a 4-a şi a fost la un pas să joace în Cupa României cu o echipă de prim eşalon, Internaţional Băleşti va scrie sâmbătă un nou capitol. În calea promovării gorjenilor stă trupa lui Dorel Stoica, Tractorul Cetate, deţinătoarea titlului în Dolj. Dubla care va consfinţi echipa ce va pătrunde în Liga a-3-a îşi va consuma primul episod, sâmbătă, pe Stadionul din Bumbeşti Jiu, de la ora 18.00. Primăria din Băleşti va oferi transport gratuit suporterilor ce doresc să-şi încurajeze echipa la Sadu. Plecarea se face de la stadionul din satul Ceauru, cu o oră înainte de startul jocului.

Dan Vasilică: “Victoria, singura variantă”
Antrenorul de la Băleşti, Dan Vasilică, a declarat că formaţia sa porneşte cu şansa a doua la promovare. Tehnicianul gorjean, care a văzut pe viu meciul Tractorul Cetate – Viitorul Cârcea, a analizat şansele celor două echipe de a evolua, la anul, în “C”. “I-am văzut în cel mai important meci al lor, cel de sâmbăta trecută cu Cârcea, atunci când au devenit şi campioni. Chiar dacă aveau două puncte în minus şi adversarii lor aveau şi avantajul unui egal, i-au spulberat practic, putea să fie un scor astronomic la numărul de ocazii care au fost. Au jucători care pot fi decisivi, sunt doi-trei care pot decide singuri meciul”, a spus Vasilică. În ciuda faptului că doljenii au şi avantajul programului, antrenorul de la Băleşti a declarat că statutul de outsider este benefic pentru echipa sa. “Dacă ne uităm la componenţa loturilor şi la istoricul echipelor, putem să spunem că ar avea ei prima şansă, mai ales că joacă şi primul meci în deplasare, ceea ce în astfel de situaţii îţi creează un avantaj. Noi am plecat, însă, de multe ori cu şansa a doua, chiar şi în campionat sau Cupa României, dar am reuşit să facem lucruri frumoase. De aceea am încredere că o să reuşim şi sâmbătă un meci foarte bun. Au jucători cu foarte mare experienţă, iar meciul este unul destul de dificil”. Anul trecut, Cetate a ratat dramatic accederea în Liga a III-a după 1-4 la CS Şirineasa şi 3-1 pe teren propriu. “Ţinând cont că este pentru prima oară când echipa noastră ajunge să joace astfel de meciuri de baraj, cred că o să fie o încărcătură destul de mare. Ei au mai trecut odată prin aşa ceva, chiar anul trecut, şi pot să spun că au o oarecare experienţă. Chiar dacă au căzut examenul anul trecut, eşecul lor a fost la limită. Au reuşit să revină după un 4-1 la Şirineasa, au ratat şi un penalti pe final, din câte ştiu, deci au o experienţă destul de mare la acest nivel. Pe băieţii mei îi simt foarte încrezători şi determinaţi. O să intrăm în meci ca şi cum ar fi cel mai important joc al nostru, şi chiar este. Putem deschide, după acest joc, alte portiţe mai departe, alte oportunităţi. Am vorbit cu fiecare, nu există altă variantă decât victoria. Determinarea este totală, iar angajamentul va fi maxim”, a mai spus Vasilică.

Atenţie la Dorel!
Unul dintre numele sonore de la Cetate, fostul internaţional Dorel Stoica, ar putea avea parte de un tratament special sâmbătă. Deşi a ajuns la 38 de ani, şi nu mai are un fizic de invidiat, fostul căpitan al Craiovei este considerat unul dintre principalele pericole de către gorjeni. “La acest nivel contează mai puţin greutatea, ştiinţa jocului nu se uită. Cred că vede destul de bine jocul, ştie să stea în teren, mobilizează bine jucătorii şi îşi pune în valoare coechipierii, mai ales pe cei de pe benzi şi atacantul. E de ajuns să-l scapi puţin din vedere şi s-ar putea să dea două pase decisive, cum s-a întâmplat şi acum”, a spus Vasilică. În schimb, căpitanul celor de la Tractorul Cetate, Alin Sârbu, speră ca doljenii să nu mai plece cu handicap în meciul retur. “Contează prea puțin că jucăm la Sadu. Noi trebuie să fim atenți, să încercăm să fim mult mai determinați decât în manșa tur de anul trecut de la Șirineasa. Dacă făceam un joc mai bun, probabil promovam, deoarece în retur am fost la un gol de a duce meciul în prelungiri, și am avut și ceva ghinion după numărul de ocazii ratate. Sper ca sâmbătă să ne prezentăm la fel de bine ca în meciul decisiv cu Cârcea, pentru că am arătat că suntem o echipă valoroasă, cel puțin în ultimii doi ani”, a declarat Sârbu.

Au bani de Liga a 3-a?
S-a speculat mult pe seama faptului că Băleştiul nu ar avea resurse pentru a se menţine în eşalonul trei fotbalistic, dar Dan Vasilică nu se gândeşte la acest lucru. Antrenorul a declarat, nu de puţine ori, că Internaţional nu a avut “buget de campioană” nici la judeţ. “La fel s-a spus despre fiecare echipă din Gorj când a ajuns la baraj în ultimii trei ani, şi despre Ţicleni şi despre Cărbuneşti. Important este să ajungem noi în Liga a 3-a şi o să vedem mai departe. E clar că nu dispunem de sumele pe care le aveau echipele de Liga a 3-a, până acum, în judeţ la noi, dar nici la Liga a 4-a noi nu ne-am comparat cu bugetele altor echipe şi am reuşit să le surclasăm sportiv. Mă gândesc că şi în Liga a 3-a, cu un buget mai mic decât şi-ar închipui unii, am reuşi să facem lucruri frumoase”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here