BAC-ul continuă cu proba orală la o limbă de circulaţie internaţională

394

IMG 9605Examenul de bacalaureat continuă cu ultima probă orală. În această perioadă, absolvenţii claselor a XII-a trec prin emoţiile probei de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, probă la care s-au înscris peste 4000 de elevi.

Aproximativ 4.000 de absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Gorj susţin în perioada 25 – 27 iunie proba C, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, cei mai mulţi candidaţi au optat să susţină proba la limba engleză iar cei mai puţini la limba spaniolă. „La proba de evaluare a competenţelor lingvistice s-au înscris peste 4.000 de elevi. Dintre aceştia, 2988 au optat pentru limba engleză, 1181 pentru limba franceză, 25 pentru limba italiană şi 14 pentru limba spaniolă”, a precizat Ion Işfan, inspector general adjunct al IŞJ Gorj.

Mai puţini elevi experimentaţi la proba D
În ceea ce priveşte rezultatele obţinute la proba D a examenului de bacalaureat, cea de evaluare a competenţelor digitale, din cei aproximativ 4.300 de elevi înscrişi, peste 1.200 au obţinut calificativul „mediu”. Doar 955 de candidaţi au obţinut calificativul „experimentat”, 845 de elevi au obţinut calificativul „avansat” iar alţi aproximativ 1200 de candidaţi au obţinut „începător”. 67 de candidaţi nu au putut fi încadraţi la nici unul dintre nivelele de competenţă iar 145 nu s-au prezentat. De precizat că participarea la probele de evaluarea a competenţelor este obligatorie, în caz contrat candidaţii neputând promova examenul de bacalaureat.

Urmează probele scrise
Emoţiile absolvenţilor de liceu sunt departe de a se încheia, partea cea mai grea a examenului de bacalaureat urmând să înceapă săptămâna viitoare. Astfel, potrivit calendarului oficial, prima probă scrisă a Bacalaureatului, cea la Limba şi Literatura Română, se va desfăşura în data de 2 iulie, iar pe 4 iulie se va desfăşura proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă, la alegere a profilului şi specializării, va avea loc în data de 6 iulie. Afişarea primelor rezultate se va face în data de 8 iulie, iar în ziua imediat următoare, adică pe 9 iulie, între orele 8.00 – 12.00, candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii. Rezultatele finale ale sesiunii din vară a examenului de Bacalaureat vor fi afişate în data de 13 iulie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here