Bac-ul, a doua şansă pentru liceenii gorjeni

387

bacPeste 3000 de gorjeni intră începând de astăzi în febra examenului de bacalaureat. Astfel, cei care nu au promovat prima sesiune a examenului, au acum o nouă şansă de a obţine diploma de bacalaureat, fie că vor susţine examene la toate materiile sau vor alege materia la care vor fi examinaţi.

Astăzi debutează cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii claselor a XII-a. La nivelul judeţului Gorj sunt 7 centre de examinare, din care 5 sunt în Târgu-Jiu, iar două la Motru şi Turceni. Corectarea lucrărilor se va face în două centre de evaluare. Majoritatea candidaţilor înscrişi sunt absolvenţi de anul acesta care au picat BAC-ul din cauza uneia sau mai multor discipline de concurs. La nivelul judeţului Gorj s-au înscris peste 3000 de absolvenţi de liceu care fie nu au reuşit să promoveze examenul în sesiunea de vară, fie nu s-au prezentat la examene. Calendarul examenului de bacalaureat continuă marţi, 23 august, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (probele A,B şi C) pentru ca miercuri 24 august să se desfăşoare probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (B şi C). Cât priveşte proba de evaluare a competenţelor digitale, aceasta se va desfăşura în intervalul 25-26 august 2011 (proba D). Sesiunea de toamnă a bacalaureatului continuă săptămâna viitoare cu probele scrise, acestea fiind şi cele la care candidaţii au întâmpinat cele mai mari probleme în prima sesiune a examenului, dovadă fiind şi numărul mare al cererilor de înscriere. Potrivit reprezentanţilor IŞJ Gorj, cele mai multe cereri s-au înregistrat pentru proba obligatorie a profilului, peste 2300 de absolvenţi urmând să susţină din nou examenul la matematică sau la istorie, în funcţie de profilul urmat. Printre cei 3000 de candidaţi înscrişi există şi liceeni care îşi vor alege materia la care vor susţine examen. Astfel, liceenii care la sesiunile trecute au luat note peste 5 la toate materiile, dar nu au promovat examenul de bacalaureat, au dreptul să aleagă materia la care vor susţine examenul.

Camerele de supraveghere rămân

Veşti proaste pentru candidaţi. Nici la această sesiune nu vor putea copia, camerele de supraveghere urmând să funcţioneze pe tot parcursul examenului de bacalaureat. În nici unul dintre cele 7 centre de examinare nu vor lipsi camerele iar gradul de exigenţă va fi la fel de ridicat ca în sesiunea din vară. Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, candidaţii prinşi copiind vor trebui să aştepte două sesiuni pentru a da din nou examenul şi vor fi obligaţi să susţină toate probele de examen.

Rezultatele finale, afişate pe 7 septembrie

Conform metodologiei, afişarea rezultatelor se va face în data de 4 septembrie 2011, dată la care pot fi depuse şi eventuale contestaţii. Termenul de rezolvare a contestaţiilor este prevăzut în intervalul 5-6 septembrie 2011. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în data de 7 septembrie 2011.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here