Bac sau grevă?

401

bacProfesorii sunt hotărâţi să facă grevă generală joi, în ciuda faptului că în zilele acestea ar trebui să se susţină examen la competenţele digitale.

Ieri, mai mulţi elevi de clasa a XII-a au intrat la proba de bacalaureat.

Proba care a început încă de ieri vizează evaluarea competenţelor digitale şi capacitatea elevilor absolvenţi de liceu de a folosi un calculator. În acest scop, conform noilor reglementări privind modalitatea de susţinere a examenului de bacalaureat, elevii trebuie să fie prezenţi la acest examen la care nu se pică. Se va ţine cont de calificativele primite de candidaţi, dar această probă nu este eliminatorie. Se pare că nu toţi elevii vor putea susţine această probă atunci când este programată, pentru că profesorii sunt hotărâţi să facă grevă generală joi. „Proba care se va ţine în perioada următoare va fi boicotată, noi vrem să nu se prezinte profesorii la examen. Joi se va ţine greva generală, deci sigur nu se va ţine proba. În rest nu se ştie ce se va face. Încă nu aveam o situaţie clară cu ce s-a întâmplat astăzi (n.r. – ieri) pentru că nu toate şcolile sunt programate luni. Cert este că joi nu se dă examen. Ori se reprogramează pentru luni ori nu ştiu”, a declarat Vasile Mija, preşedintele Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj.
“Directorii vor supraveghea proba”
De partea cealaltă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj spune că examenul se va desfăşura normal şi joi. “Noi am cerut de la fiecare director să ne confirme că se va susţine examenul şi joi. În cazul în care profesorii evaluatori nu vor intra la examen, directorii care nu vor să facă grevă vor supraveghea la probă”, a declarat Camelia Bibere, inspector şcolar generaj adjunct. Deşi situaţia este una incertă şi, prin boicotarea susţinerii şi desfăşurării acestei probe, profesorii văd o modalitate de a se face auziţi, conducerea IŞJ Gorj încearcă să nu lase să se vadă cât de gravă este situaţia. “Pentru astăzi (n.r. – ieri) examenul este asigurat. Au avut probă doar o parte din licee dar vom face în aşa fel încât examenul să nu fie afectat de grevă, în cazul în care aceasta se va mai ţine”, a completat Bibere.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here