Avizul medical gratuit, pentru intrarea elevilor în colectivitate

546

La fiecare început de an școlar, câteva sute de mii de copii fac analize medicale. De multe ori, părinţilor li se cer, la înscrierea micuților la grădiniță și la şcoală, tot felul de analize, între care exudatul nazal şi faringian sau coprocultura. Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj, confirmă că avizul pentru intrarea în colectivitate este gratuit.

Pentru intrarea în colectivitate a unui copil este nevoie doar de o adeverinţă care să ateste starea fizică şi calitatea simţurilor, fără analize. Este însă necesar un aviz epidemiologic, la care să fie ataşată fişa vaccinării. Pentru toate acestea, părinții trebuie să își ducă micuții la medic. Mihai Moisescu, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) din Gorj, spune că elevii trebuie să se programeze la consultaţie, din timp. Dacă nu se programează, se consideră consultaţie la cerere şi se plăteşte. „Pentru începutul anului şcolar, elevii trebuie să se programeze la consultaţie. Cei care nu se programează şi solicită o consultaţie, trebuie să o plătească. Avizul de intrare în colectivitate nu se plăteşte”, a confirmat medicul Mihai Moisescu.

Rata naţională de vaccinare a scăzut în ultimii cinci ani de la 97 la 84 la sută. Din ce în ce mai mulți părinți au anumite rețineri în privința vaccinurilor, cei mai mulți refuzând imunizarea copiilor din cauza efectelor adverse ale vaccinurilor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here