Avize de mediu pentru extinderea investiţiei lui Lemnaru

945

Omul de afaceri Călin Lemnaru poate trece în curând la extinderea investiţiei de pe Insuliţa de pe Jiu. Acesta a solicitat la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj toate avizele necesare, anunţul de încadrare fiind deja şi publicat pe site-ul instituţiei judeţene.

Aprobare pentru extinderea investiţiei şi chiar concesionarea unei noi suprafeţe de teren a fost dată şi de către Consiliul Local şi Primăria Târgu-Jiu. Totodată, la APM Gorj a fost deja depus proiectul de impact asupra mediului în vederea luării autorizaţiilor necesare. “APM Gorj anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul «Extindere spaţiu de joacă și agrement cu sală montare, grupuri sanitare, centrală termică și extindere spațiu alimentație publică etapa I cu sală montare, grupuri sanitare și centrală termică», propus a fi amplasat în municipiul Târgu-Jiu, insuliţă Jiu, jud. Gorj, titular S.C. CRESCENDO S.R.L. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Gorj din municipiul Târgu-Jiu, strada Unirii, nr. 76, judeţul Gorj, în zilele de luni-vineri, între orele 09.00-14.00, precum şi la următoarea adresă de internet http//apmgj.anpm.ro. Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare, până la data de 12.10.2016”.

Încă 5.000 de mp, concesionaţi
Pentru continuarea investiţiilor de pe Insuliţa Jiului, societatea lui Lemnaru a primit aprobare în şedinţa de Consiliu Local de luna trecută în vederea concesionării fără licitaţie publică a unui teren în suprafaţă totală de 5.000 mp. Până în prezent, Lemnaru deţinea în concesiune pe Insuliţa Jiului 10.000 de mp. În urma concesionării unei noi suprafeţe, firma afaceristului Călin Lemnaru va achita o redevenţă către Primăria Târgu-Jiu egală cu cea stabilită în contractul iniţial, ce datează din anul 2009, păstrată fiind şi durata de concesionare, respectiv până în anul 2039. “Considerăm oportună încheierea actului adiţional având în vedere calitatea amenajărilor realizate până în prezent, îmbunătăţirea aspectului imagistic, edilitar şi urbanistic al zonei, precum şi o mai bună valorificare a bunurilor aparţinând patrimoniului municipiului. De asemenea, oportunitatea rezultă şi din atragerea de resurse financiare la bugetul local al municipiului prin aplicarea redevenţei – până în prezent fiind achitată suma de 292.212 lei, crearea de noi locuri de muncă şi edificarea de noi construcţii care, la rândul lor, vor contribui la consolidarea bugetului, având în vedere taxele şi impozitele aferente”, se arată în referatul întocmit de şefii unor servicii din Primăria Târgu-Jiu pentru introducerea proiectului pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de la finele lunii septembrie.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Parca insulita a fost facuta in scopuri recreative. In ritmul asta se va cere taxa de intrare. Felicitati PSD! Dar domniile lor cat primiesc procent pentru extindere??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here