Aviz pensionarilor gorjeni – Noi criterii de acordare a biletelor de tratament în 2010

381

pensionari facuta de mineUltima serie de pensionari care şi-au ridicat biletele de tratament de la Casa Judeţeană de Pensii Gorj au luat drumurile staţiunilor balneare din ţară în urmă cu două săptămâni.

„Nu ştim ce ne va aduce anul 2010 în legătură cu acordarea biletelor de tratament şi odihnă pentru beneficiarii noştri. Din câte ştiu eu, Casa Naţională de Pensii lucrează în prezent pentru stabilirea unor alte norme de acordare”, ne-a declarat Rodica Ghimişi, director coordonator al CJP Gorj.

Aceasta a mai menţionat faptul că la acordarea biletelor se va ţine cont de mai mulţi factori; dacă solicitanţii au mai fost în staţiuni în anii trecuţi, dacă au mai primit bilete de tratament cu reducere de 50% sau gratuite, după caz, dacă sejurul a fost în sezon sau în extrasezon, în staţiuni mai populare sau mai puţin populare, precum şi multe alte condiţii. „Probabil se va ţine cont şi de starea de sănătate, nu pot să spun încă nimic sigur. Dar este sigur faptul că noile criterii în baza cărora se vor oferi biletele de tratament sunt în avantajul pensionarilor”, a mai completat Rodica Ghimişi.
În anul 2009 au fost disponibile în judeţul nostru pentru mai multe staţiuni din România un număr de 2.874 de bilete, iar numărul cererilor înregistrate de CJP Gorj a fost de aproape 6.500, printre cele mai solicitate locaţii fiind Băile Herculane, Olăneşti, Covasna şi Buziaş.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here