Avertismente şi amenzi drastice aplicate de inspectorii de muncă

374
accident-muncitori-baneasa41Reprezentanţii Compartimentului de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în intervalul 14- 18 decembrie a.c. un număr de 20 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare.

Inspectorii au aplicat astfel 17 sancţiuni contravenţionale la 12 angajatori, dintre care 11 amenzi a căror valoare se ridică la suma de 27.000 lei, precum şi şase avertismente.

De altfel, inspectorii din cadrul Compartimentului de Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat cinci controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. Aceştia un constatat 10 neconformităţi pentru care s-au dispus tot atâtea măsuri.
Totodată, reprezentanţii ITM Gorj au desfăşurat acţiuni prevăzute pentru această perioadă în Programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii, precum supravegherea pieţei în domeniul de competenţă, instruirea conducătorilor auto de la societăţile cu un număr mai mare de 5 angajaţi în această funcţie, cu scopul reducerii evenimentelor rutiere. Acestor activităţi li s-au adăugat şi cercetarea accidentelor de muncă şi a incidentelor periculoase din această perioadă, precum şi efectuarea unor verificări în vederea determinărilor de noxe.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here