Autorul accidentului de la Motru, reţinut

429

 

1Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore, a unui tânăr de 28 de ani, din judeţul Mehedinţi, care, în dimineaţa zilei de vineri, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a condus un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi, fiind implicat într-un accident de circulaţie, a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei. Magistraţii au dispus măsura a nu părăsi ţara timp de 29 de zile. Accidentul s-a petrecut lângă magazinul Lidl din Motru, în vecinătatea proprietăţii viceprimarului Tudor Dobrică.

În dimineaţa zilei de vineri, Poliţia Municipiului Motru a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că pe strada Macului, s-a produs un accident de circulaţie, soldat doar cu pagube 2materiale, în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în străinătate. La faţa locului a ajuns imediat un echipaj de poliţie care a constatat că şoferul autoturismului plecase de la faţa locului. Autovehiculul intrase în coliziune cu un gard şi cu un contor de reglare şi măsurare a gazelor naturale. Din coliziunea cu acel contor, autoturismul a ars în proporţie de 40%, pentru stingerea acestuia intervenind pompierii din Motru. De asemenea, reprezentanţii societăţii de gaze au intervenit prompt pentru oprirea alimentării cu gaze şi, ulterior, pentru remedierea avariei. Valoarea pagubelor create depăşeşte suma de 6.500 lei. Continuând verificările, poliţiştii au stabilit că autoturismul aparţine unui tânăr 28 ani, din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi.

Interdicţie de a părăsi ţara

3După aproximativ o oră de la producerea accidentului, poliţiştii l-au depistat pe mehedinţean pe raza localităţii Ploştina, la circa trei kilometri de locul producerii accidentului. Acesta era însoţit de un alt tânăr, cu care se afla în autoturism în momentul producerii accidentului. Poliţiştii i-au condus pe cei doi la sediul poliţiei. Din cercetările efectuate s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către un tânăr de 28 de ani, care, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei, a intrat în coliziune cu acel gard şi contorul de gaze, după care a părăsit locul accidentului fără a anunţa accidentul şi fără a avea încuviinţarea poliţiei. Poliţiştii l-au testat pe mehedinţean cu aparatul etilotest şi au constatat că acesta prezenta o concentraţie de alcool pur în aerul expirat de 0,61 mg/l. L-au condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, efectuând verificări în baza de date privind evidenţa posesorilor de permis de conducere, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii au dispus reţinerea suspectului, pe timp de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de părăsire a locului accidentului, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie ce depăşeşte limita legală şi distrugere din culpă. Suspectul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Gorj, şi prezentat cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru. Magistraţii au stabilit că tânărul nu are voie să părăsească ţara timp de 29 de zile.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here