Autorităţile târgujiene sprijină material Festivalul „Maria Lătăreţu”

424

2Primăria şi Consiliul local Târgu-Jiu sponsorizează parţial ediţia a XVII-a a Festivalului Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu”, care va avea loc în luna noiembrie. Astfel, cu banii de la bugetul local vor fi acordate premiile II pentru solişti vocali şi solişti instrumentişti.

Festivalul „Maria Lătăreţu”, ajuns la ediţia cu numărul XVII, este deja o tradiţie în judeţul nostru, dar şi un eveniment care îşi propune şi reuşeşte să ofere o şansă reală tinerilor interpreţi, instrumentişti şi vocali, din toată ţara. Din dorinţa de a păstra acest festival viu şi, prin el, numele marei interprete Maria Lătăreţu, autorităţile locale asigură premiile II în bani pentru cele două categorii de concurs: solişti instrumentişti şi solişti vocali. Suma pe care Primăria şi Consiliul local Târgu-Jiu o alocă pentru acest festival este 1de 2 800 lei. Din aceşti bani, 1 600 lei merg la concurentul care va ocupa locul al II-lea la categoria solişti vocali, iar 1 200 lei la locul II solişti instrumentişti.

Mâine, preselecţie

Festivalul „Maria Lătăreţu” este organizat de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi se va desfăşura în perioada 8-11 noiembrie, la Târgu-Jiu. Pe scena Casei de Cultură, acolo unde se organizează, vor urca tineri concurenţi din toată ţara, acest festival adresându-se interpreţilor cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani. Fiecare judeţ va fi reprezentat de câte doi solişti vocali şi doi instrumentişti în timp ce judeţul nostru, în calitate de judeţ gazdă, îşi rezervă dreptul de a participa cu câte patru concurenţi la fiecare secţiune.

În Gorj, preselecţia pentru alegerea tinerilor care ne vor reprezenta va avea loc mâine, la sediul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, cu începere de la ora 10.00.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here