Autorităţile târgujiene, pregătite pentru venirea zăpezii

363

IMG_2394Prima zăpadă a venit ieri şi în oraşul lui Brâncuşi. Fulgii de nea au căzut încă de la primele ore ale dimineţii, însă comandamentul constituit la nivelul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a intervenit pentru a nu se crea probleme în trafic şi în zonele din afara oraşului.

Municipiul Târgu-Jiu a fost acoperit ieri de zăpadă astfel că au apărut şi primele griji, cele mai multe fiind ale şoferilor. Din fericire, Comandamentul de iarnă a decis punerea în funcţiune a utilajelor atât pe arterele importante ale municipiului, cât şi în cartierele componente. „Noi am început să acţionăm încă de dimineaţă când am dat drumul la şase utilaje care să împrăştie material antiderapant. Nu s-a intervenit doar pe străzile din centru, ci şi pe pasarele, poduri, în localităţile Preajba şi Polata, unde în fiecare an sunt probleme când ninge, iar zonele se prezintă a fi unele cu risc”, a declarat Alexandru Zaharia, şeful Edilitara public SA. Acesta a precizat că tot ieri au fost scoase şi două utilaje de tip lamă, destinate să acţioneze în cartierele Primăverii şi Preajba.

Zaharia a mai spus că anul trecut s-au folosit 1.250 de tone de material antiderapant pe toată perioada sezonului de iarnă, iar pentru sezonul 2010 -2011, din totalul de 29 de utilaje care vor asigura deszăpezirea, nouă au fost închiriate de la o firmă.

În întreaga activitate specifică perioadei de iarnă vor fi antrenaţi circa 300 de angajaţi de la toate sectoarele Edilitara Public SA, iar alţi 100 de muncitori sunt prinşi în Comandamentul Local de Iarnă, ceea ce înseamnă că vor însoţi utilajele de deszăpezire, iar comandamentul va funcţiona pe trei schimburi.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here