Autorităţile târgujiene, la zi cu plata către asistenţii personali

372

dpps tg jiu facuta de mineConducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu a făcut plăţile pe luna februarie pe carduri către toţi asistenţii personali şi beneficiarii de indemnizaţii de însoţitor de pe raza municipiului.

“Am făcut plăţile pentru luna februarie, fie le-am depus oamenilor pe carduri, fie am trimis banii prin Poştă. Când s-au înregistrat întârzieri, cetăţenii au venit la noi sau ne-au sunat ca să ne întrebe cum stă situaţia”, a declarat Rodica Tomoială, consilier juridic în cadrul DPPS Târgu-Jiu.

Astfel, conform declaraţiilor acesteia, ultima plată făcută pentru luna februarie a fost către 200 de asistenţi personali şi s-au acordat indemnizaţii de însoţitor pentru 303 târgujieni.

Suma totală virată către aceştia a fost de 329.165 de lei, dintre care 171.534 de lei către asistenţii personali şi 157.631 de lei au constituit indemnizaţiile pentru însoţitori.

Numărul de beneficiari se schimbă lunar

Posturile totale aprobate pentru aceste două categorii de persoane de către Consiliul Local Târgu-Jiu este de 550 de locuri, în prezent, la nivelul municipiului existând 503 asistenţi şi însoţitori.

“Dinamica este una continuă deoarece numărul acestora diferă de la lună la lună în funcţie de controlul anual pe care trebuie să-l efectueze persoana bolnavă. Dacă, în prezent, un cetăţean este încadrat cu gradul I de handicap, şi la controlul de 12 luni, medicul îl reduce la gradul II, persoana în cauză iese de pe tabelele noastre”, a explicat şefa DPPS Târgu-Jiu, Teodora Ciobanu.

Diferenţa dintre asistenţii personali şi cei care primesc indemnizaţia de însoţitor, este că cei din urmă beneficiază lunar de suma de 534 de lei, iar asistentul, pe lângă venitul lunar ce îi revine, are şi carte de muncă şi îi sunt plătite şi indemnizaţiile. “Momentan noi sperăm să nu avem probleme cu aceste plăţi la fel cum s-a întâmplat anul trecut, însă aşteptăm bugetul pe tot anul pentru aceste capitole”, a mai declarat Rodica Tomoială.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here