Autorităţile mexicane au început evacuarea localnicilor şi turiştilor

462
mexic-uraganLocuitorii şi turiştii au început să evacueze de urgenţă peninsula mexicană Baja California, din apropiere de Statele Unite, înainte de sosirea uraganului Jimena, un uragan extrem de puternic.
Uraganul soseşte însoţit de rafale de vânt de peste 200 de kilometri pe oră, conform Centrului Naţional pentru Uragane (HHC) din Miami (Statele Unite).

„Nu a existat niciodată în istoria peninsulei vreun uragan de puterea lui Jimena”, declara marţi dimineaţa directorul Protecţiei Civile din statul mexican Baja California Sur, Jose Gajon. Jimena a pierdut din intensitate în ultimele ore. Uraganul a fost clasat în categoria 3 pe scara Saffir-Simpson, anterior acesta atingând categoria maximă, 5. NHC a precizat că uraganul va continua să piardă din intensitate în „următoarele 24-48 de ore”. Dar Jimena rămâne foarte periculos.

Peste 2.000 de turişti străini, majoritatea americani, au părăsit, Los Cabos, dintre cei 8.000-9.000 de turişti care se aflau în această staţiune situată la extremitatea de sud a peninsulei. Pachebotul de croazieră Mariner of the Seas , al doilea ca mărime din lume, care are la bord 5.000 de pasageri, şi-a anulat escala prevăzută aici. Autorităţile mexicane au început evacuarea localnicilor şi turiştilor. Autorităţile au evacuat, de asemenea, 15.000 de familii din regiune, dintr-un total de 20.000 de persoane care locuiesc în zonele ce prezintă un „risc ridicat” de inundaţie. Protecţia Civilă a anunţat, marţi dimineaţa, închiderea Aeroportului din Los Cabos pentru cursele comerciale, dar şi a porturilor maritime din regiune, din cauza rafalelor violente de vânt şi a ploilor puternice care preced sosirea uraganului.
Selecţie Loredana Andriţoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here