Autorităţile locale au în plan numeroase investiţii, pentru 2011

335

IMG_7288Primăria municipiului Târgu-Jiu va continua în acest an lucrările începute, dar va începe şi altele noi. Este vorba despre lucrări la reţelele de alimentare cu apă potabilă, de canalizare, de alimentare cu gaze sau energie electrică, dar şi de infrastructură.

Deşi încă nu s-a stabilit bugetul pentru acest an, autorităţile locale din municipiul nostru au stabilit lista investiţiilor ce urmează a fi finalizate sau începute. Vor fi realizate lucrări în toate cartierele din Târgu-Jiu, avându-se în vedere modernizarea reţelelor de alimetare cu apă, energie, gaze, sau infratructură. „Aşa cum se ştie, la începutul fiecărui an se stabileşte bugetul de cheltuieli al Primăriei. În acest an, ţinând cont şi de situaţia de criză, putem să spunem că din cele peste 500 de miliarde lei vechi alocate pentru cheltuieli de investiţii şi cheltuieli pentru lucrări edilitar-gospodăreşti, circa 210 miliarde lei vechi sunt alocate numai pentru cheltuieli de investiţii, asta însemnând atât lucrările vechi, care trec în anul 2011 ca şi lucrări în continuare, cofinanţări la marile programe pe care Primăria Municipiului Târgu-Jiu le-a obţinut, pe fonduri nerambursabile, şi nu în ultimul rând, demararea de noi lucrări începând cu anul 2011, a căror sursă de finanţare este asigurată din bugetul local. O parte dintre lucrări sunt cunoscute şi se află în derulare, o altă parte include lucrări ce or să fie atacate începând cu anul 2011”, a precizat Marius Ionescu, director tehnic în cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Finanţarea neramburasabilă, un avantaj pentru municipiu

Pentru realizarea tuturor lucrărilor ce se au în vedere a se face în Târgu-Jiu, bugetul local nu ar fi putut acoperi întreaga valoare, de aceea fondurile europene, nerambursabile, constituie un mare avantaj pentru municipiul nostru. „Un mare avantaj al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu sunt sursele de finaţare atrase şi, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, în anul 2010 discutăm despre 80 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, fonduri care, odată atrase nu fac altceva decât să asigure finanţarea marilor lucrări de infrastructură, care altfel nu şi-ar fi găsit finanţare din bugetul local”, a explicat Ionescu.

Proiecte din bugetul local

Şi din fondurile bugetului local se vor realiza o serie de lucrări, conform directorului tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. „Din bugetul local se vor asigura sumele necesare pentru demararea proiectelor cum ar fi: canalizarea menajeră din Bârseşti, Polata, Ursaţi; realizarea canalizării menajere în Preajba – Drăgoieni, coborând către municipiu, către Ana Ipătescu, cu deversare pe partea de sud, către staţia de tratare; şi, nu în ultimul rând, discutăm despre zona de sud a municipiului, despre cartierul Romaneşti. Tot din bugetul local, se vor continua lucrările de înlocuiri sau de reabilitări de canalizări menajere”, a precizat Marius Ionescu.

O altă prioritate rămâne asigurarea canalizării în cartierele pentru tineri şi este vorba despre cartierul Preajba şi noua zonă care se adresează tinerilor, zona Narciselor, unde se va trece la realizarea utilităţilor pentru cei care vor locui acolo.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here