Autogara Târgu-Jiu s-a schimbat la față! Lucrările “de cosmetizare” au costat 2 milioane de euro

1610

Construcția Ansamblului Autogara Târgu-Jiu, proiect de două milioane de euro început pe 19 aprilie, este gata. Cel puțin asta ne-au transmis cititorii, bucuroși că pot aștepta mijloacele de transport în comun, pentru exteriorul orașului, în condiții optime.
Lucrările, deși pare gru de crezut, s-au finalizat nu în 48 de luni cum s-a anunțat inițial, ci în 4 luni, deja călătorii beneficiind de spațiile moderne din noua Autogară a municipiului. Beneficiarul lucrării este EXPRES Transport SA Târgu-Jiu, care anunțase, oficial, că va tăia panglica inaugurală a noului spațiu de Sfânta Mărie. Jumătate din suprafaţa autogării, de 7500 de metri pătraţi, a fost cumpărată însă de societatea REWE Group România, care a constuit un supermarket.
“Locul din spate, parcarea, va fi noua autogară. Va fi un întreg ansamblu. O clădire pe mijloc cu peroane. Va fi o autogară modernă. Clădirea actuală va fi demolată. Tot spaţiul va fi modernizat“, spunea, în februarie, Marian Crăc, proprietarul firmei Expres Transport, care deţine Autogara Târgu-Jiu. Afaceristul explica de atunci că are banii pregătiți pentru finalizarea investiției. “Partea mea de investiţie înseamnă în jur de 300.000 de euro. Cred că toată investiţia va fi de două milioane de euro. Au plătit prima tranşă din bani, după care tranşa a doua, după ce își ia PUZ-ul, iar tranşa a treia după ce desfiinţează clădirea“, mai suținea Crăc.
Atunci, în vederea realizării investiției, s-a obţinut încă din primăvara anului trecut certificatul de urbanism în care se prevede întocmirea şi avizarea PUZ pentru construirea unui magazin «Penny Market», acces auto şi pietonal, sistematizare pe verticală, trotuare, reclame, stâlpi publicitari, împrejmuire, branşamente și racorduri tehnico-edilitare. Autoritățile au emis și avizul de oportunitate dar și autorizație de construire.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here