Au scăpat de o gaură! CE Oltenia a ieșit din acționariatul CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu

2115

În urmă cu două săptămâni, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia a aprobat renunțarea societății la calitatea de membru asociat al Clubului Sportiv Lignitul Târgu Jiu condus de Marin Golea. CEO nu s-a mai înscris cu sume de bani către clubul de fotbal din anul fiscal 2017. Este pentru prima dată după trei ani când se aprobă acest demers solicitat la un moment dat și de fosta conducere a companiei.

Conform OG 26/2000 asociațiile și fundațiile ca să poată funcționa trebuie să fie formate din minim trei membri asociați. Prin ieșirea CEO din rândul asociației sportive au mai rămas active financiar și fiscal doar Consiliul Județean și Consiliul Local Târgu Jiu, USMO fiind inactivă financiar și fiscal din 2014, perioadă în care această structură nu mai are o conducere statutară.
După controlul ANAF și concluziile trase rămâne ca, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu să mai aibă doi asociați, lucru care încalcă OG 26/2000. Urmare a demersului CEO și a situației USMO, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu riscă să fie radiat. În ceea ce privește CEO, în present, se fac demersurile legale de ieșire din asociere.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here