Au renunțat la greva foamei

519

Sindicaliștii din cadrul SMEO, care au intrat, marți dimineață, în greva foamei solicitând creșteri salariale, au renunțat la protest în cursul nopții, în jurul orei 01.00, în urma unor discuții purtate cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia. Numărul protestatarilor a crescut înainte de negocieri, după ce s-a alăturat și Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, din cadrul Federației ”UNIVERS”, cu alți salariați. Conducerea CE Oltenia i-a anunțat pe protestatari că ar putea majora salariile în 2018.
”Prin acordul semnat de ambele părți, administratie – sindicate, s-a stabilit modalitatea de alocare a drepturilor salariale aferente orelor suplimentare efectuate ca urmare a necesității asigurării stocurilor de cărbune și funcționării în siguranță a grupurilor energetice în perioada de iarnă, conform programului stabilit.
Menționăm că orice economie înregistrată la fondul de salarii va fi distribuită angajaţilor, conform prevederilor art.153 din CCM, în economia realizată la fondul de salarii, estimată în ultimul trimestru al anului, se va constitui un fond pentru armonizarea salariilor angajaților cu salarii mici, această acțiune urmând a fi realizată în luna decembrie.
De asemenea, având în vedere faptul că rezultatele financiare înregistrate creează premisele încheierii anului 2017 cu profit, va exista posibilitatea ca angajații să beneficieze de majorări salariale în anul 2018”, se precizează într-un comunicat de presă al CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here