Au ratat BAC-ul din start

632

125 de elevi gorjeni au ratat deja şansa de a promova examenul de Bacalaureat. Asta deoarece nu s-au prezentat la prima probă a examenului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Cei care s-au prezentat s-au descurcat foarte bine, majoritatea obţinând certificatul de utilizator experimentat.

125 de absolvenţi de liceu din judeţul Gorj au ratat din start şansa promovării examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie – iulie, iar asta dintr-un motiv cât se poate de simplu: nu s-au prezentat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Deşi au dreptul să participe la celelalte probe ale Bacalaureatului, regulamentul spune că absolvenţii care nu se prezintă la probele de evaluare a competenţelor nu pot promova examenul.

bacAproape 2.500 de utilizatori experimentaţi în Gorj
Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional. În judeţul Gorj, dintre cei peste 3.700 de candidaţi înscrişi la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, aproape 2.500 au obţinut certificat de utilizator experimentat.
„Din totalul candidaţilor înscrişi în judeţul Gorj, 271 au fost evaluaţi ca fiind utilizatori de nivel mediu, 821 au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 2.494 pe cel de utilizator experimentat. Nu s-au înregistrat incidente”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Examenul de Bacalaureat continuă săptămâna aceasta în Gorj cu proba de evaluare a competenţelor digitale (16 – 20 iunie). Ultima probă orală din cadrul examenului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, este programată în perioada 23 – 27 iunie.
Probele scrise se vor desfăşura în perioada 30 iunie – 4 iulie 2014. Primele rezultate vor fi afişate în 7 iulie, până la ora 12:00, contestaţiile se depun în cursul aceleiaşi zile, până la ora 16:00, iar rezultate finale vor fi publicate în cursul zilei de 11 iulie 2014.
În Gorj, la prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris peste 4.500 de candidaţi, mai bine de 800 dintre aceştia fiind absolvenţi din seriile anterioare. Aceştia vor susţine probele în cele 17 centre de examen stabilite la nivelul judeţului nostru.
Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2014 va avea loc în perioada 18-29 august, în 4 septembrie fiind programată afişarea rezultatelor finale.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here